War on Christmas

En zo zit Kerstmis 2016 er al weer bijna op. Een feest wat alleen werd bedreigd door een niet aflatende stroom deerniswekkende onzin over mensen die kerstmis zouden willen afschaffen omdat het kwetsend zou zijn voor moslims. Zelfs de premier, nooit te beroerd om zijn bloedeigen moeder te verpatsen voor een extra zeteltje, deed een duit in het smoezelige zakje.

En weet je wat nou het aardige is? In hun overmoed kondigen de idioten die het Kerstfeest hebben proberen te versjteren voor iedereen maar vast aan dat ze ook rond Pasen weer hun best zullen gaan doen om je ervan te overtuigen dat linkse Gutmenschen uw Paasfeest willen afpakken. Lees maar even mee: Je merkt het nu ook met Kerst, waar de publieke omroepen en wederom de grootgrutters het woord Kerst vervangen door winterfeest of gewoon feest. Want dat is dan genderfeestneutraaal of iets deugelijks. Met het verdwijnen van Zwarte Piet en Kerst (en straks Pasen) is de race naar de bodem met volle gang ingezet (Waanlink met dank aan Thierry Baudet).

screenshot_13Eerst even wat feiten. Delpher, het onvolprezen Nederlands drukpersarchief, bewijst dat een woord als feeststol al minstens dertig jaar oud is. U denkt natuurlijk dat ik u een fotoshopje door de strot wil proppen, maar ik ben geen PVV’er. Volg de link en overtuig uzelf. De Konmar adverteerde ermee in het Vrije Volk van 23 december 1985. Let op de islamonvriendelijke yorkham en varkensfiletrollade die je toen nog gewoon mocht verkopen. En nu nog steeds, trouwens.

En dan de publieke omroepen die Kerst in de ban zouden hebben gedaan. Als dat zo is, dan hebben ze wel heel erg hun best gedaan om hun hekel aan het woord te verbergen, want wat ziet de argeloze bezoeker van de NPO-homepage deze dagen?

screenshot_14

Een paginabrede spread: Joris’ Kerstboom. Geen feestboom, geenscreenshot_15 lichtjesboom, maar Kerstboom. En als toppunt van snoeiharde ontkenning van hun vuige plannen om Ons Traditionele Kerstfeest te vernietigen hebben ze ook nog een overzichtje van andere, euh, feestprogramma’s op de homepage gezet. Wie nog meer wil, kan – verrassend – op ‘meer’ klikken, maar ik zal u de screenshots van alle Kerstgebeuren bij de NPO besparen. U had bijvorbeeld kunnen kijken naar Kerst in Rome, A Christmas Evening with Trijntje of het Trouw Kerstconcert. Met andere woorden: Kerst is als vanouds onvermijdelijk en wordt de kijker met stollen tegelijk door de strot gepropt. Wie nu nog beweert dat men bij de publieke omroep het woord Kerst niet meer wil gebruiken, die is een wegkijker. Of bewust bezig de boel te besodemieteren.

Er is maar één oorlog aan de gang in Nederland: een oorlog tegen objectieve, controleerbare waarheden zoals ik hierboven heb gepresenteerd. En ik vraag me voor de zoveelste keer af: wat deugt er aan een ideologie als je die aan de mensen moet verkopen met keiharde leugens?

 

Advertisements