De “Linkse NPO”

Het zal ook weer eens niet waar zijn. Nederland, het land met een extreem democratische en pluriforme publieke omroep, kent nu een partij die de “eenzijdige berichtgeving” wil “aanpakken”.

Niet alleen is dat een gigantische gotspe, komend van de man die we dankzij diezelfde NPO hebben leren kennen (hoi Thierry!), maar het is eerst en vooral een bewuste, keiharde leugen. Want de mannen van Baudet weten verdomd goed hoe de NPO werkt. Iedereen kan een omroep beginnen. Recentelijk waren we getuige van de geboorte van maarliefst twee puisterig rechtse subsidieslurpers: WNL en PowNed. Dat weet Baudet, dat weet Ramautarsing.

Ze weten dan ook precies bij wie ze moeten aankloppen voor een mooie rechtse talkshow voor boze mannen. WNL, PowNed, AVROTROS, EO of MAX. Dat sommige van deze omroepen niet geïnteresseerd zijn in praatprogramma’s en anderen er niet in slagen om kijkers te trekken, is niet het probleem van de NPO. En het is al helemaal niet het probleem van de VARA, die de twee talkshows brengt waar wél naar gekeken wordt.

Maar het is vooral een directe aanval op het grondwettelijke principe dat de overheid zich niet vooraf met de inhoud van televisieprogramma’s bemoeit. En ja, dat is het artikel dat over vrijheid van meningsuiting gaat. Met andere woorden: al zou de VARA de hele dag zwaar socialistische multikulprogramma’s uitzenden – wat ze overigens helemaal niet doen – dan nog kan de overheid daar niets aan doen.

yernaz“Indoctrinatie in [de] media actief tegengaan” is censuur. Het staat mij vrij om een omroep te proberen te beginnen voor moslims of hindoes of satanisten. Het staat mij vrij om de hele dag beelden te vertonen van verdronken vluchtelingenkinderen op een strand, met heel erg trieste muziek eronder. En het staat me zelfs vrij om Constant Kusters aan het woord te laten.

Dat is de Nederlandse Publieke Omroep. De BBC of de RAI zouden het niet wagen om een neonazi aan tafel te zetten. Het is een niveau pluriformiteit zoals je in geen enkel ander land tegenkomt. En dat moet van FvD kapot, omdat ze de macht willen hebben om te bepalen waar u naar kijkt.

En al zouden ze willen bepalen dat er meer aandacht moet zijn voor Miles Davis, dan nog zou ik nooit op zo’n partij kunnen stemmen.

UPDATE: Dhr. Ramautarsing zelf geeft er in ieder geval blijk van, niet begrepen te hebben wat censuur is.

Advertisements