Broodje varken

We hebben het allemaal gezien, Ed Dinges van Pegida Nederland met zijn varkensmutsje. De politie had aan zijn vrouw gevraagd om het ding af te zetten, waarop de wapenhandelaar het zelf op zijn hoofd zette. Je zou willen dat de politie zich wat minder makkelijk uit de tent liet lokken, maar vooral: dat de politie helemaal niet reageert op varkensmutsjes, -spandoeken en aanverwante parafernalia.

Gedumpte dode varkens of delen daarvan dienen te worden onderzocht door de milieupolitie, omdat deze een risico voor de volksgezondheid vormen. Er zijn wetten die het achterlaten van slachtafval aan de openbare weg verbieden. Maar elke link met provocatie van moslims is volledig uit de lucht gegrepen. Het is een broodje aap varken. De politie moet dat spelletje niet meespelen.

Wie in Nederland een broodje shoarma haalt, krijgt meestal gewoon varkensvlees met shoarmakruiden, van de grill gehaald door een islamitische Turk of Egyptenaar die daar helemaal niet moeilijk over doet. Handel is handel, en de profeet Mohammed was een zakenman – geen regel in de Koran die de moslim verbiedt om handel te drijven. Mijn vrienden van Karnak in Tilburg legden me uit dat ze varkensvlees gebruikten omdat het sappiger is dan lamsvlees, en dat het klaarmaken ervan voor hen geen probleem was. Ze aten het alleen niet zelf.

Varkens zijn gewoon dieren, ook voor een moslim. Ik zou daaraan toe willen voegen: voor gelovigen zelfs een onderdeel van de Schepping. Het is mij een raadsel hoe je met een “schepsel Gods” een gelovige kunt beledigen en dus moet de Nederlandse politie helemaal niet reageren op dergelijke onzin. Als de Wagensveldjes voor joker willen lopen met een roze mutsje op hun knar – lekker laten lopen. Ga niet mee in dat frame, want dat is het. Het is direct verbonden aan de waanzinnige halalpaniek die zo nu en dan de ronde doet onder islamofoben, en die doet vermoeden dat halalvlees beter werkt tegen islamofoben dan varkensvlees tegen moslims.

 

 

Advertisements

One Comment

  1. Niet alleen voor moslims is het geen probleem. Uit zeer betrouwbare bron heb ik dat al jaren (de informatie van mijn bron is uit de jaren 80) in Israel “roze vlees” wordt geconsumeerd. “Roze vlees” is niets minder dan een eufemisme voor “varkensvlees”. Het zullen geen streng gelovige Joden zijn die dat eten, maar Israeli’s zijn het wel.

Comments are closed.