De leugenfabriek

De zaak van de Syrische vluchteling die zonder het te weten door Powned werd geïnterviewd, waarna het resultaat na veel knip- en pakwerk aan de kijker werd getoond om de al eveneens leugenachtige beweringen over vluchtelingen als verkrachters te “bewijzen”, is lang niet de eerste die aantoont dat extreemrechts niet kan gedijen zonder leugens en hoaxes. PVV-senator René Dercksen verspreidt aan de lopende band eenvoudig door te prikken hoaxes van vage haatsites, en iedereen wéét dit.

Ik begrijp dat, daar gaat het niet om. Ik begrijp dat maar al te goed. Wie al minstens tien jaar beweert dat de moslims ons land willen overnemen, en al tien jaar moet constateren dat diezelfde moslims maar niet willen overgaan tot de gevreesde aanslagen, geen politieke partij hebben, geen massale demonstraties op de been brengen, geen leider hebben en vooral gewoon hun vreedzame leven leiden, die moet overgaan tot het bedenken van allerlei verschrikkingen om het volk aan zich te blijven binden. Dus van de kant van de fascisten en hun fellow travellers in de pers begrijp ik het.

Ik begrijp de andere kant niet, de kant van de volgers, de potentiële PVV-stemmers, de Powned-kijkers, de GeenStijl-lezers. Het is toch duidelijk dat een zaak waarvoor zo veel en zo opzichtig gelogen moet worden, niet deugt? Dat een omroep, een website, een partij jou elke dag leugens verkoopt, wat zegt dat over hoe ze over jou denken? Heb je geen zelfrespect? Of geloof je dat het ‘moet’, voor de ‘goede zaak’? Maar welke zaak is dat dan, die kennelijk met echte, harde feiten niet te onderbouwen is? Heb je dan nog wel een zaak?

Nee hé? Ik geloof dat het tijd wordt om toe te geven dat na een tienjarig crescendo van apocalyptische voorspellingen over de gevolgen van de verschrikkelijke islam in Nederland, tien jaar tijdens welke de islam in Nederland exact niets heeft veroorzaakt, bereikt, opgeblazen of georganiseerd, de hele retoriek van Wilders op niets is gebaseerd.

Advertisements

7 Comments

  1. het ontbreekt nederlanders aan zelfrespect. de overgrote meerderheid is bereid om altijd met the powers that be samen te werken, of dit nu nazi’ of neo-nazi’s zijn, het maakt niet uit, zo toont de geschiedenis keer op keer aan. het is een kleinburgerlijk en racistisch volkje. lees johan huizinga.

  2. Is Mein Kampf eigenlijk nog verboden in Nederland? Zo nee, alsnog doen. Zo ja, waarom nis de moderne Nederlandse versie van Der Stürmer, Powned, nog altijd een rijkserkende publieke omroep en mag Geenstijl gewoon doorgaan in de stijl van Julius Streicher? (Sorry voor de godwin, maar het moest even.)

  3. Het blijft mij verbazen, dat in de context van de retoriek van Wilders (en soortgelijken) de term en het begrip self-fulfilling prophecy nooit is gevallen, gebruikt of geanalyseerd.

  4. Goh, joh, dus theo van gogh heeft zijn eigen keel doorgesneden, als ik het goed begrijp… En dat akkefietje in Parijs was ook een geval van kogels die zich per ongeluk op dezelfde plek bevonden als de slachtoffers, niet afgeschoten door die volkomen onschuldige moslims…! Wat een mafketel ben jij, zeg!

    1. Je kunt niet lezen? Van Gogh is elf jaar geleden. Er is IN NEDERLAND verder niets gebeurd. Helemaal niks, nul, nada. Bvenden is dit vòòr de aanslagen in Parijs geschreven. Met andere woorden, droplul, hou je muil totdat je begrijpend leert lezen. Totaalidioten as jij zouden geen stemrecht moeten hebben wegens bewezen ongeschiktheid.

Comments are closed.