Links, rechts…

Vindt u dat ook zo verwarrend? Hitler was volgens sommige mensen links; deze mensen vinden links zo’n beetje het ergste wat er is. Maar bij demonstraties van deze rechtse types moeten bepaalde organisaties altijd vragen of hun deelnemers alsjeblieft geen nazi-symbolen willen meenemen. Zijn die demonstranten dan links? Wat doen ze dan toch steeds op rechtse demonstraties?

Het is net zo verbazingwekkend dat rechtse ‘verzetsstrijders’ zo dol zijn op de oplossingen die Hitler bedacht heeft om de vreemdelingen in zijn land over de kling te jagen. Auswitz (sic) was een betere plek voor dat tuig, Gaskamers weer in gebruik stellen, doodschieten of verdelgen, vinden de vrienden van Geert. Allemaal linkse oplossingen dus, als het waar is dat Hitler links was.

karskeneggerEn nu blijkt ineens dat een in rechtse kringen graag geziene journalist zichzelf heel links noemt. Je vraagt je af of zo’n man dan een tsunami van boze rechtsmensen in zijn inbox en zijn mentions heeft. Karskens blijkt ineens een linkSSe landverrader! Maar nee hoor, ongemerkt gaat de bekentenis van Der Arnold voorbij aan het rechtsvolk. Niemand die hem een, eh, natzie noemt.

Volgens mij is het probleem dat men ter rechterzijde niet goed meer weet waar men het zoeken moet. Men zwalkt maar zo’n beetje heen en weer tussen links en rechts, links, rechts, links, rechts… waar doet dat ook weer aan denken?

Oh ja!

Advertisements

One Comment

Comments are closed.