Wat mannen willen

Je hebt de titel van dit stuk vast al honderd keer gelezen als je wel eens bepaalde weekbladen leest, en elke keer is er weer iets anders wat jij ‘moet’ doen of hebben als je een man wilt vinden of behouden. Nou ben ik al 45 jaar een man. Je zou dus kunnen zeggen dat ik behoorlijk wat ervaring heb. Maar nog nooit heb ik zo’n artikel gelezen en gedacht: “Ja! Ze hebben gelijk! Dat wil ik!”

De nieuwste onzin gaat over de zogenaamde thigh gap. Ik moest ‘m opzoeken, wat meteen al bewijst dat ik nog nooit bij mezelf heb gedacht: “Eigenlijk hebben alle mooie vrouwen een thigh gap.” En waarom niet? Omdat het gelul is. Het doet er helemaal niks toe of je een thigh gap hebt, of een wespentaille, of wat dan ook.

Wat willen mannen? Dikke vrouwen, magere vrouwen, Afrikaanse vrouwen, Europese vrouwen, Aziatische vrouwen, kleine vrouwen, lange vrouwen, vrouwen met een grote neus of een klein neusje, met enorme borsten of bijna geen borsten, met lang golvend blond haar of een korte afro, met sproeten of een gave huid, geschoren of niet, met een dikke kont of bijna niks, jonge vrouwen, oude vrouwen… en dan heb ik het nog niet eens over mannen die mannen willen.

Ik zou je best kunnen vertellen hoe mijn ideale vrouw eruit ziet. Maar als je het vervolgens aan een andere man vraagt, krijg je een heel ander verhaal. En als je mijn eigen vriendin vergelijkt met dat ideaalbeeld, dan lijkt ze er niet eens heel erg veel op. Uiteindelijk is je uiterlijk namelijk niet zo belangrijk. En echt, het allerlaatste waar een man aan denkt, is je fucking thigh gap. Doe eens normaal zeg.

Je wilt, als je iets over seks wilt begrijpen, niet naar websites vol softpornoplaatjes kijken want die geven een heel vertekend beeld van seksualiteit. Maar toch – de bedrijven die die sites samenstellen, weten heel erg goed wat mannen willen. En wat willen mannen? Dikke vrouwen, magere vrouwen, … enzovoort. Voor elk lichaamstype, elke kleur, elke leeftijd bestaat een voorkeur en soms zijn de foto’s handig getagged zodat je meteen naar, ik noem maar wat, de magere oude vrouwen kunt. Of de dikke vrouwen met sproeten.

De wereld bestaat niet uit fotomodellen die gelukkig getrouwd zijn en “lelijke” vrouwen die eenzaam achter zijn gebleven. Kijk maar om je heen. Iedereen vindt vroeg of laat haar (zijn) maatje. Weet je wat deze man wil? Dat je relaxt, dat je geniet van je leven, dat je je hoofd niet op hol laat brengen door die flutblaadjes die alleen maar bestaan om jou aan de afslankpillen, -kuren of -smeerseltjes te krijgen.

Laat ze lekker zichzelf vol proppen met die shit.

Advertisements

One Comment

Comments are closed.