Moslims moslims moslims moslims moslims moslims moslims

Ik moet de laatste dagen weer heel erg denken aan de mafketel van de Nationalistische Beweging Lombardije die ik in 2012 beschreef, en vooral de reactie op hem van journalist Michele Serra:

Die arme jongen, het gaat niet goed met hem, zei Serra. Hij heeft hulp nodig.

Er zitten nogal wat figuren op het internet die hulp nodig hebben. Neem nou E.J. Bron, die dit totaal onsamenhangende verhaal waar geen spoor van bewijs in te vinden is, aanvoert als onderbouwing van het “feit” dat de copiloot van het rampvliegtuig van Germanwings bekeerd zou zijn tot de islam.

Het “bewijs” bestaat uit de opmerking dat ‘er wordt gezegd’ dat Lubitz een moslima als vriendin zou hebben gehad, dat ‘iemand’ zei dat hij de relatie verbrak nadat hij gezworen zou hebben jihad te gaan plegen voor Allah, en dat hij in Bremen woonde toen daar een inval in een moskee plaatsvond. Dat dit geldt voor alle 550.000 Bremenaren, die toch over het algemeen redelijke mensen zijn, staat er niet bij. Dat ‘er’ iets wordt gezegd door ‘iemand’, is nergens bewijs voor. Die iemand kan net zo goed Mannheimer zelf zijn, of Bron, of een vakkenvuller van de Lidl.

Maar goed, stel: Lubitz was bekeerd tot de islam. De jihadi-salafi-runforyourlifi-islam voor mijn part. Dat is nog steeds geen reden om aan te nemen dat zijn daad uit zijn geloofsovertuiging voortkwam. Ik weet niet wat dit soort dwazen denkt, maar waarschijnlijk zien ze islamieten als mensen die islamitisch koffie zetten en naar de C1000 fietsen voor boodschappen in naam van Allah. Dat ze hun kinderen van school halen in moslimauto’s en dat ze in het weekeinde lekker gaan wandelen in het park omdat dat moet van de Koran. Maar islamiet + daad betekent niet automatisch islamitische daad.

Ze beseffen niet, dat dit hun eigen obsessie is en niet die van islamieten. Het gaat niet goed met deze mensen, ze hebben hulp nodig. Er hoeft maar wat te gebeuren in de wereld of hemel en aarde wordt bewogen om maar vooral de islam erbij te betrekken. Want het is verdomme niet de eerste keer. MH370? Moslims. MH17? Moslims (!). Verkracht door een immigrant? Vermoedelijk een moslim, want “statistieken”. De MP3-moord? Moslims (de dader was een Pool).

Noordwest-Europa lijdt aan een bijzonder ongezonde en steeds agressievere obsessie met de islam. En nergens een Michele Serra te vinden die broodnuchter concludeert dat jullie hulp nodig hebben. Ja, ik. Maar ik tel niet mee, want ik ben een linksfascitische landverrader.

Advertisements

7 Comments

 1. Ook opmerkelijk is dat alleen bij niet-moslims verward, depressief of andere psychische problemen als reden wordt opgevoerd bij zulke misdaden. Bij moslims is het altijd hun godsdienst of afkomst. Iets met obsessie…

 2. Weet je niet dat Bremen een dorpje is dat nauwelijks de naam gehucht waard is? Anderhalve man en een paardenkop, een hoofdstraat met drie boerderijen en een doodlopend landweggetje. Eén kwijnend kapelletje, een wegkruis en een gigantische megamoskee waar Gouda jaloers op zou zijn.

 3. Daarbij is de foto van een Duitse kok met dezelfde naam die (toevallig) in Italië woont en een beetje op de verloren copiloot lijkt.

 4. De overeenkomst tussen onze Andreas en een jihadist is natuurlijk wel dat ze allebei een wieltje los hebben (hadden) zitten. Ik heb overigens verder nergens de suggestie gezien van een link tussen Andreas en de islam. Dus je opmerking dat heel Noord-West-Europa lijdt aan een obsessie met de islam is, eh, kuch, ietwat overdreven.

  1. Citaat van de Telegraaf (weliswaar via de mailing van Blendle, want ik mijd de TMG sites als de pest):
   “Het kleine Duitse stadje is geschokt door de zelfmoordactie van de ‘geesteszieke’ piloot Andreas Lubitz. Waar kwam zijn depressie vandaan? De inwoners hebben wel wat ideeën. Onderdrukte hij zijn homoseksualiteit?”
   Dat geesteszieke tussen aanhalingstekens spreekt boekdelen wat mij betreft.

Comments are closed.