Het Jaar van de Truttigheid

Ik weet het zeker: 2015 wordt het jaar van de truttigheid. GeenStijl/PowNed heeft zichzelf al lang geleden ontpopt als een soort Evangelische Omroep met tieten, inclusief zedenprekerige anti-homoërigheid, en de Evangelische Omroep wordt steeds meer een soort GeenStijl maar dan zonder tieten. Inclusief leugens, verdraaiingen en gesensationaliseer dus. Het moralistisch volksdeel heeft eindelijk een vorm gevonden om hun bekrompen boodschap over te brengen.

Niet langer hoeven we toe te zien hoe als ouwe lul geboren mannen zoals Jan van den Bosch krampachtig jong proberen te doen in foute kleding en een dorpskapperscoupe. Niet langer worden we elke tien minuten getrakteerd op de Heere Heere of op zijn minst Zijn Profeet, Henk Binnendijk VZMH. Niet langer krijgen we natuurfilms voorgeschoteld waar de evolutie uit is geknipt. De omroep doet zijn uiterste best om de Blijde Boodschap te verstoppen in commercieel spektakel en laat zich daarbij niet stoppen door één, twee of drie bloedneuzen.

Want als je de rechtsconservatieve, permanent negatieve visie van een paar borderline suïcidaal chagrijnige veertigers en vijftigers kan presenteren als jong en verfrissend, moeten ze bij de evangelisten gedacht hebben, dan kan onze rechtsconservatieve, met een glimlach en jubelgezang gebrachte hel-en-verdoemenisvisie ook aan de man worden gebracht alsof het edgy as hell is.

En weet je wat het mooie is? De schuld van de om zich hen grijpende vertrutting kunnen we gewoon bij de moslims (*) leggen. Wij pakken een ‘vieze nicht die van jonge jongens houdt’ aan, wij censureren het zielige beginnetje van een décolleté, wij zetten je privéfilmpjes op Dumpert, maar als dat het voorspelbare gevolg heeft dat alles weer privé en binnenshuis met de luiken dicht moet, dan hebben zij dat gedaan. Win/win!

Ik wens u een jaar van stuitend immorele, publiekelijke schaamteloosheid. Tegen beter weten in.

Advertisements