Groepsbelediging

Natuurlijk moet het OM onderzoeken of Geert Wilders vervolgd moet worden voor het beruchte minder, minder-spreekkoor. En natuurlijk spint hij daar garen bij, wat de uitslag van onderzoek en eventuele vervolging ook zal zijn. Alles wat tegen Geert Wilders ondernomen wordt, is koren op zijn molen die immers draait op zijn slachtofferschap en op de vermeende onderdrukking van de “volkswil”.

Echter, iedereen heeft zich aan de wet te houden en Geert Wilders is daarop net zo min een uitzondering als de gemiddelde scooterjongere. Als die wet je niet bevalt, dan kun je als landelijke politieke partij voorstellen om hem aan te laten passen – in dat opzicht heb je een behoorlijke voorsprong op scooterjongeren. Alleen moet je dat voordeel wel benutten. De boel laten verslonzen en vervolgens janken over vervolging is niet erg sterk.

Maar moeten die wetten, artikelen 137c en -d, eigenlijk wel worden afgeschaft? Juist deze artikelen beschermen nog altijd vooral de Joden in Nederland, en het waren dan ook de steeds vaker onder vuur liggende Joden voor wie in 1934 de eerste Nederlandse wet tegen groepsbelediging werd aangenomen (PDF):

137cNaast dat het opmerkelijk is dat een partij die zich zo verbonden zegt te voelen met Joden en Israël precies dit wetsartikel om zeep wil helpen: is het niet een teken aan de wand? Dit was de wet waarmee men in 1934 de vrijheid van meningsuiting van Nederlandse aanhangers van het nationaal-socialisme wilde censureren. En verdomd, als je op die link klikt, lijkt het wel alsof je op de Facebookpagina van een of ander zwakzinnig vlagwapperend pro-Wildersclubje bent beland:

Onze regering ….. heeft zich ontpopt als een illegale, volksvijandige parasietenbende, waar de Aziatische kromneuzen en het van elders weggevluchte bandietisme het hoogste lied zingen.

Het is gemakkelijk om te denken dat we helemaal niets tegen Wilders’ gevaarlijke ideologie moeten ondernemen. Vanwege het debat over discriminatie en vrijheid van meningsuiting bijvoorbeeld, toe maar. In dat, heu, “debat” zijn we nu zo ver dat we niet eens meer willen geloven dat een niet-Marokkaan een moord heeft gepleegd. Al heet de dader Anthony: het moet en zal een Marokkaan zijn. Dat is het niveau van stupide, verwrongen, gevaarlijke idioterie waar we naar zijn afgedaald. Wil je dat debat aan, Nadia? Ik voer het al een aantal jaar en het is zinloos, de PVV-fans zitten diep in hun loopgraven elkaar nog verder op te stoken en willen van geen wijken weten. Dat gedroomde debat is nooit van de grond gekomen toen het nog kon, want dat mocht helemaal niet van de hele vuilrechtse goegemeenschap. Over “vrijheid van meningsuiting” gesproken!

Zachte heelmeesters maken stinkende wonden, kennen ze dat spreekwoord ook in het Berbers? Het is tijd om paal en perk te stellen aan de ziedende haat die door Nederland giert, voordat er doden gaan vallen, en deze faux pas van de anders zo zorgvuldig met scheppen meel in de mond wauwelende Wilders is een uitgelezen kans. We hebben het wetsartikel; het is gemaakt om al te dolle uitspattingen van een democratisch gekozen politieke partij in te dammen: toepassen dus, and damn the torpedoes.

 

Advertisements

One Comment

Comments are closed.