Afstand van Karskens

‘Afstand nemen’ is de nieuwste pseudo-beschaafde vertaling van het rechtspopulistische gedachtengoed en daarmee zijn mensen die eisen dat moslims afstand nemen van de terreurbeweging die zich de Islamitische Staat noemt, niet anders dan mensen die vinden dat alle moslims schuldig zijn aan de daden van een minieme minderheid.

Het zijn de fellow travellers van Wilders, en dat zijn er heel veel, die met dit soort verhuld taalgebruik de gedachte verspreiden dat er iets moet zijn met die moslims, dat er gevaar dreigt uit de moslimhoek, en niet van een aantal losgeslagen idioten maar van elk van hen. Dat is honderd procent PVV-ideologie, perfect in lijn met angstvisioenen over islamisering en sharia.

Anders gezegd: zogenaamd beschaafde en redelijke Nederlanders die “toch” vinden dat het nodig is dat moslims afstand nemen van een terreurorganisatie, zijn gewoon propagandisten van Wilders – niet anders dan de schreeuwende, intens racistische, anonieme PVV-meute op twitter. Wat ze zeggen, klinkt beter, maar dat is maar schijn.

In al hun zogenaamde redelijkheid vraagt geen van hen zich af hoe je het in je harses kunt halen om bijvoorbeeld een bier zuipende dronken lor uit Turkije te verdenken van symapthie voor de meest strikte van alle fundamentalistisch islamitische terreurgroepen die er zijn. Want dat is het: de eis dat iemand afstand moet nemen, volgt uit de verdenking dat deze persoon géén afstand genomen heeft. Het is geen onschuldige vraag. Het is een keiharde beschuldiging.

En ik weet niet onder welke steen u vandaan gekropen bent, maar in mijn cultuur geldt nog altijd dat je onschuldig bent tot het tegendeel bewezen is. Ik kan dat niet vaak genoeg herhalen – zo massaal is de barrage van totale waanzin die het tegendeel wil doen geloven. Moslims moeten afstand nemen en moslims moeten anti-shariaverklaringen ondertekenen en moslims met dubbele paspoorten hebben “dubbele loyaliteit” en moslims zijn de vijfde colonne van de islamisering. Het wordt u elke dag weer verteld, als het Ceterum censeo van Cato. Is het niet door schuimbekkende PVV-gekkies op twitter, dan wel door zogenaamd redelijk denkende fellow travellers als Arnold Karskens.

Een echt redelijk mens gaat er vanuit dat helemaal niemand de weerzinwekkende slachtpartijen van de zogenaamde Islamitische Staat goedkeurt, totdat iemand bewondering voor deze terroristen uitspreekt. En ja, die zullen er vast zijn, ook in Nederland, zoals er ook mensen zijn die ondanks bibliotheken vol bewijzen over afzichtelijke gruweldaden bewondering hebben voor Adolf Hitler.

Maar voelt u zich verantwoordelijk voor landgenoten die ome Adolf wel zien zitten? Arnold Karskens in ieder geval niet – die geeft ze alle gelegenheid te vertellen hoe gematigd ze wel niet zijn geworden. Niemand heeft Karskens gevraagd om afstand te nemen. Niemand gaat er vanuit dat hij een neonazi is. En zo hoort het ook.

Maar een fellow traveller van Wilders is hij zeker.

Advertisements

One Comment

Comments are closed.