De nieuwe Holocaustontkenners

De geschiedenisvervalsing van rechts is gearriveerd bij het Heilige der Heiligen: de Holocaust. Niet langer is de Holocaust de door een met blanke suprematie geobsedeerd, racistisch rechtsnationaal regime georganiseerde, grootschalige en industriële moordpartij op het Joodse volk: het is een islamitisch dingetje geworden.

Wie dit ontkent, krijgt als antwoord het bezoek aan Hitler van de Grootmoefti van Jeruzalem, Amin al-Husseini. Dit vond plaats eind november 1941, toen de Einsatzgruppen van de SS achter de linies aan het Oostfront allang bezig waren het “Joodse probleem” in de bezette zones – op weinig industriële manier – op te lossen. Het was bijna twee jaar na de beruchte rede van Hitler in de Rijksdag van 30 januari 1939:

Wenn es dem internationalen Finanzjudentum in und außerhalb Europas gelingen sollte, die Völker noch einmal in einen Weltkrieg zu stürzen, dann wird das Ergebnis nicht der Sieg des Judentums sein, sondern die Vernichtung der jüdischen Rasse in Europa!

Geschiedenisvervalsing is erg modieus tegenwoordig. Het volgt een vast patroon wat ook in de rechtspopulistische politiek te herkennen is: simplificatie, simplificatie, simplificatie. De Holocaust is ingewikkelde materie en onze kennis ervan reikt meestal niet verder dan afschuwelijke foto’s van uitgemergelde slachtoffers in concentratiekampen.

En dus kan deze opportunistische moefti worden geïntroduceerd als “bewijs” dat “de islam” de Holocaust geïnspireerd heeft. Maar de moefti vertegenwoordigt niet de islam en zijn contact met Hitler dateert van na het daadwerkelijke begin van de uitroeiing van de Joden – die namelijk begon voor de beruchte Wannseeconferentie.

Maar wat vooral wordt weggelaten, is het feit dat de Holocaust de eindfase was van een steeds grovere repressie van het Joodse volk die gepaard ging met continue haatpropaganda. De Shoah kwam niet uit de lucht vallen en landde niet op Berlin Tempelhof vanuit Brits Palestina – hij was het slotakkoord van jarenlange, door Europeanen begane kleinere en grotere misdaden tegen het Joodse volk. Europeanen die de in Europa latent aanwezige Jodenhaat van bijvoorbeeld de kerken bewust hebben opgezweept tot het onvoorstelbaar bloederige en wrede hoogtepunt – het op industriële wijze afslachten van naar schatting tweederde van de negen miljoen Joden in toenmalig Europa.

Laat ik er geen doekjes om winden. De Holocaust en het antisemitisme aan de islam wijten is het schoonwassen van de Europese geschiedenis. Het is Holocaustontkenning in een geheel nieuwe vorm: “Ja, er gingen zes miljoen Joden door de schoorsteen maar nee, wij waren niet schuldig.”

Daarover mag het CIDI zich wel eens een keer uitspreken.

Advertisements

5 Comments

 1. Het is afschuwelijk dat sommige mensen willen ontkennen dat ze iets verschrikkelijks hebben gedaan, of door hun actieve deelname, of door hun passieve houding. Maar is dat niet precies de reden dat ze voortdurend opzoek zijn naar schuldigen buiten zichzelf, zodat zij de slachtofferrol op zich kunnen nemen? Dus is dit niet veel meer dan een bevestiging van de huidige houding van een groot deel van de mensheid: Ik stond er bij en ik keek er naar, maar kon niets doen, want ik wist niet hoe! Of anders gezegd: Ben ik mijn broeders hoeder? Of het Romeinse principe: Brood en spelen!

  Als we dit anders willen dan zullen we mensen gaan ontwikkelen vanuit het principe van het Latijnse educere: leiden uit (onwetendheid). In plaats van het idee van onderwijs: lezen, schrijven, rekenen.

 2. Tijdens de Neurenbergse processen is deze Grootmoefti dan ook geen seconde ter sprake gekomen. Het is een regelrecht fabeltje uit de rechtse duim maar ja, van mensen, die beweren dat Hitler een socialist was, kun je weinig waarheidsgetrouwe geschiedkundige opmerkingen meer verwachten

 3. Goed dat je dit eens zo karakteriseert; en een terechte oproep aan het CIDI.

  Voor hun studie “Halbmond und Hakenkreuz” (Wissenschafliche Buchgesellschaft, 2006) – waaruit zonneklaar blijkt dat Amin al-Hoesseini een rabiate Jodenhater was – zijn Klaus-Michael Mallmann en Martin Cüppers in de archieven gedoken, onder meer van de eerste ontmoeting van Al-Hoesseini met Hitler in Berlijn op 28 november 1941. Ik citeer passages uit het boek:

  ‘Dann kam er [i.e. Hitler] auf die aktuelle Lage zu sprechen. Mit den Worten, “Deutschland sei entschlossen, Zug um Zug eine europäische Nation nach der anderen zur Lösung des Judenproblems aufzufordern und sich im gegebenen Augenblick mit einem gleichen Apell auch an außereuropäische Völker zu wenden”, vermittelte Hitler dem Mufti erste Einblicke in die auf dem Kontinent gerade angelaufene Judenvernichtung.’

  ‘Bald würden [aldus Hitler tegen de moefti] deutsche Armeen […] am Südrand des Kaukasus stehen; dann wäre auch für die arabische Welt die Befreiung gekommen. Als einziges Ziel in der Region habe Deutschland dann lediglich “die Vernichtung des im arabische Raum unter der Protektion der britischen Macht lebenden Judentums.’

  Macaber dat je “Zug om Zug”, “stap voor stap”, ook kunt verstaan als “trein voor trein”.

  Verder maken de auteurs duidelijk dat Hitler Al-Hoesseini bij de eerste begroeting weigerde een hand te geven en een tolk afsnauwde die voorzichtig zei dat het aanbieden van koffie aan een Arabische gast in de rede lag. Hitler liet, na eerst woedend het vertrek – en zijn verblufte gast – kort te hebben verlaten, tenslotte de moefti een glas limonade voorzetten.

  De domme en/of malicieuze holocaustontkenners nieuwe stijl, onder wie de geheel van het padje af geraakte Hans Jansen[*], moeten ook gewoon eens de geschiedenis van bijvoorbeeld Auschwitz lezen. De wikipedia vermeldt:

  ‘Eind juli 1941 werden in het kader van Aktion 14f13 ongeveer 570 gevangenen uit Auschwitz naar Schloss Sonnenstein in Pirna gebracht, waar ze door middel van koolstofmonoxide (CO) werden vergast. Tot aan de zomer van 1941 werd deze methode alleen op gehandicapten toegepast. Ongeveer 70.000 gehandicapten waren al op deze manier gedood. Himmler wilde deze methode ook gaan gebruiken in concentratiekampen.’

  En:

  ‘Eind augustus of begin september [1941, zie ook https://en.wikipedia.org/wiki/Karl_Fritzsch%5D koos [Karl] Fritzsch blok 11 [van Auschwitz] uit om een proef te doen met Zyklon B. Een kelder werd voorbereid voor het experiment en vanaf dat moment mocht niemand meer uit zijn cel. Russische krijgsgevangenen werden in blok 11 bijeen gedreven en naar de kelder verplaatst. De eerste test met Zyklon B was een feit.’

  Waarvan akte. Het is gewoon een degelijk gedocumenteerd feit dat de industriële vernietiging van mensen die Hitler het licht in de ogen niet gunde, al lang en breed in gang was gezet vóór de Wannseeconferentie van 20 januari 1942 én voor het eerste bezoek van Al-Hoesseini aan Hitler op 28 november 1941.

  [*] In een stukje op GeenStijl (juni dit jaar) goochelt Jansen eerst zodanig met historische feiten dat het lijkt of Al-Hoesseini Hitler de ‘eindoplossing van het Jodenvraagstuk’ influisterde en als het ware de vader is van de Wannseeconferentie. Later in het artikel houdt Jansen dan weer schielijk een slag om de arm – maar de suggestie is gewekt en daar ging het hem kennelijk om. Oninteger en bedrieglijk.

 4. Dat zal het CIDI nooit doen want ze zijn dikke maatjes met de hedendaagse Holocaust-ontkenners.

Comments are closed.