Me rug op

Chanson comique!*

Afshin Ellian (wie anders) probeert via een verhaal van de biograaf van Mohammed ongeveer te bewijzen dat islam Jodenhaat is. En roept links en rechts op om gezamenlijk op te trekken tegen deze Jodenhaat.

Ik zal het maar ronduit zeggen: je kan me rug op, Afshin (ja, hier stond eerst iets anders, nog ‘ronduiter’). En je hele rechtse kliek erbij. Al meer dan tien jaar probeert een deel van links Nederland de alsmaar groeiende en door jullie aangewakkerde moslimhaat te bestrijden en wat doe jij? Je gooit nog een paar liter benzine op datzelfde vuur en vraagt tegelijkertijd of we gezamenlijk de Jodenhaat kunnen gaan bestrijden.

Ik lust jouw soort “bestrijden” niet, Ellian. Jouw kliek bestrijdt geen Jodenhaat maar islamieten, met wetsvoorstellen om het begrip “allochtonen” op te rekken, met wetsvoorstellen om de godsdienstvrijheid – fundament van ons mooie land – te beperken, met niet aflatende propagandabombardementen om groepen Nederlanders zwart te maken, met poging na poging om een klasse tweederangs burgers te doen ontstaan. Minderwaardigen die in een woestijngeloof geloven zoals ooit, in de jaren dertig, de Joden in Duitsland als woestijnvolk werden weggezet.

Ik ben links. Zoals de eerste gevangenen van het eerste Nazi-Duitse concentratiekamp Dachau links waren. Zoals verzetsstrijders als Hannie Schaft en Jan Haken links waren. Ik voel mij deel van die trotse traditie van mensen die pal stonden voor de overtuiging dat er plaats was voor iedereen in hun land, en die ervoor bereid waren te sterven.

En ook ik ga letterlijk liever dood dan dat ik mij inlaat met schorem dat het volk ervan probeert te overtuigen dat er geen plaats is voor iedereen. Ik sterf liever dan me te laten besmetten door een meesmuilende haatpredikant als jij, Ellian, die je zalvende praatje over Jodenhaat alleen maar houdt omdat het uitkomt in jouw islamofobe kraam.

Ik spuug op Jodenhaat. Ik haat homofobie. Ik walg van islamofobie. Ik lust geen misogynie. Ik gruw van racisme. En niets van dat alles omdat het nu toevallig een keer zo uitkomt in mijn kraam, maar omdat het mijn kraam is. Dat allemaal. Dat is links, en dat ben ik.

En jij, Ellian, als morgen de wind de andere kant op waait, kom je gauw aan mijn kant staan. Maar dan nog kan je me rug op.

Advertisements

6 Comments

 1. U bent een goed mens…

  Ik spuug op Jodenhaat. Ik haat homofobie. Ik walg van islamofobie. Ik lust geen misogynie. Ik gruw van racisme. En niets van dat alles omdat het nu toevallig een keer zo uitkomt in mijn kraam, maar omdat het mijn kraam is. Dat allemaal. Dat is links, en dat ben ik.

  Oh ja, Hitler was ook een socialist.

  1. Ik heb ook een enorme, razende tyfushekel aan mensen die de geschiedenis vervalsen. Dat is werkelijk de goorste, laagste, meest zieke leugen van deze tijd.

 2. Stalin, Mao en Pol Pot waren ook erg links en hebben ongeveer 100 miljoen mensen van hun eigen volk vermoord.

  U bent trouwens ook een racist, meneer Rob van Kan , namelijk een rechtsmensen racist en ook een PVV racist en dan te bedenken dat een groot deel van de PVVérs een paar jaar geleden nog brave PvdA ‘ers waren.

 3. Je hebt het grootste gelijk van de wereld, Rob. Mijn oom, de broer van mijn moeder, heeft zijn ‘linkszijn’ moeten beboeten met zijn leven en is een gruwelijke dood gestorven in Dachau. Hij was geen jood, geen moslim, maar gewoon een brave Nederlandse huisvader, die in verzet kwam tegen leugens, onrecht en haat. Hij is verraden door zijn eigen landgenoten. Nederlanders, ja. Dit land heeft niets geleerd van zijn geschiedenis. Weer is er een groep viezerikken, die koste wat kost een andere groep wil uitroeien. En iedereen die zich daartegen verzet en een tegengeluid laat horen, moet ook maar verdwijnen. Maar ik houd mijn mond niet. Nooit. Up the rebels!

Comments are closed.