Wat wil Joost nou eigenlijk?

Joost Niemöller heeft een Zweedse moordzaak uit 2010 boven water gefietst waarbij het blanke, vrouwelijke slachtoffer gruwelijk mishandeld is door de zwarte dader. Hij schijnt er zelfs foto’s van het dode slachtoffer bij te hebben geplaatst en hij liegt er glashard bij dat Zweden niet zouden mogen weten dat de dader – in 2011 tot 16 jaar en uitwijzing veroordeeld – zwart was.

Ik heb die foto’s gezien – niet bij Niemöller zelf maar op een website vol walgelijke slachtofferfoto’s, waar bovendien de daardoor opgeroepen buitenlanderhaat gekoppeld wordt aan antisemitisme. Wie mij niet gelooft, kan de link van mij krijgen – ik wil deze beslist niet hier plaatsen. Het is verreweg het goorste en smerigste wat ik ooit gezien heb, en dat wil wat zeggen. Een screenshot van een klein stukje tekst wil ik je echter niet onthouden:

niemoller

Immigratie is het Joodse “verdeel en heers”-masterplan voor totale vernietiging. Het staat er echt.

Dit roept een aantal vragen op.

1) Waar heeft Niemöller de gruwelfoto’s vandaan? Normale websites tonen die niet – je moet er echt voor naar de smerige onderbuik van het internet, nog een paar niveaus onder de close-ups van vrouwen die zich door honden laten nemen, zeg maar.

2) Heeft Niemöller nagedacht over de overledene en haar nabestaanden? Zo nee, waarom niet? Zo ja, denkt hij dat zij het een goede idee vinden om foto’s van haar verminkte stoffelijk overschot te verspreiden, drie jaar na dato, achter een betaalmuur, voor politieke doeleinden?

3) Wat is volgens Niemöller de nieuwswaarde en/of de relevantie van een in 2010 in Zweden gepleegde moord?  Ziet Niemöller in de moord aanwijzingen voor gedragsproblemen van zwarte mannen in het algemeen? Zo ja, wat zegt het gedrag van Anders Behring Breivik, die in juli 2011 in Noorwegen 77 voornamelijk minderjarige mensen executeerde, dan over gedragsproblemen bij blanke mannen? Of, dichter bij huis en eveneens in 2011, het gedrag van Tristan van der Vlis?

4) Waarom liegt hij over Zweden? Is het verhaal an sich nog niet erg genoeg? Was het wellicht nodig om naast vooroordelen over zwarten ook nog vooroordelen over linkse politieke correctheid aan te wakkeren of te bevestigen?

5) Wat probeert Niemöller te bereiken met het plaatsen van dit oude verhaal, inclusief de foto’s die natuurlijk hevige emoties oproepen, en de leugen die kennelijk dient om vooroordelen over linkse politieke correctheid te bevestigen? Denkt hij dat het huidige maatschappelijke klimaat in Nederland nog niet xenofoob genoeg is? Is hij van mening dat links harder moet worden aangepakt? Wanneer heeft de maatschappij volgens hem voldoende angst voor en haat jegens zwarten en immigratie, en wanneer wordt links hard genoeg aangepakt?

Wanneer is het genoeg? En dat vraag ik niet alleen aan Niemöller, maar ook aan Marck “haatneger” Burema, Annabel “dobbernegers” Nanninga en al die andere bloggertjes die niet ophouden om angst te kweken, haat te voeden en ontmenselijking aan te moedigen. Moet het echt een keer misgaan?

Advertisements

5 Comments

      1. Breivik had jij zelf al genoemd, ik doelde op de Tweede Wereldoorlog als voorbeeld waar het goed mis is gegaan in de geschiedenis. En dit soort sentimenten van Joost c.s. leiden ten slotte tot zulke excessen als in WOII.

  1. Joost N. en consorten zijn ziek, die gebruiken alles (je zou bijna zeggen: ‘gaan over lijken’…) om hun ‘gelijk’ te ‘bewijzen’.
    Wat ik nog steeds niet snap: een deel van deze haters vinden Joden (of andere groepen) Untermenschen. Dom en minderwaardig en noem maar op. En dat is zelfs zo erg, in de geest van die zieke gasten, dat deze groepen De Samenleving Dreigen Over te Nemen!
    Ben ik nou gek? Komt dat superioriteitssyndroom echt voort uit een minderwaardigheidscomplex?

  2. Het is echt verbijsterend waar Niemöller zich toe verlaagt in zijn zoektocht naar legitimatie voor zijn raciale superioriteitsdenken. Eng dat er mensen zijn die in hem een soort waarheidszoeker zien. Overigens complimenten voor je blog, Rob. Je slaat de spijker keer op keer trefzeker op de kop. Ik blijf je lezen.

Comments are closed.