Ideologie

Wekt het verbazing dat een partij die sinds haar oprichting de pijlen richt op moslims en andere buitenlanders kan rekenen op de interesse van neonazi’s? Er is tot vermoeiens toe aangetoond dat de PVV aanleunt tegen het historisch nationaal-socialisme en het moderne fascisme, dat de PVV zeer twijfelachtige figuren aantrekt en dat de partij banden heeft met antisemitische en racistische clubs in het buitenland.

Het spijt me voor Henk en Ingrid. Dat meen ik echt. Ik kan heel goed begrijpen dat ze het al die tijd niet hebben willen zien, dat ze om het hardst riepen dat het allemaal niet waar was, dat ze krampachtig probeerden de boel om te keren waarbij ik de fascist en de landverrader was en zij het verzet.

Maar het is nu toch echt wel tijd om wakker te worden. U stond naast Hitlergroet brengende nazi’s op de Koekamp. U steunt een partij die landgenoten wil deporterenU stemt op de man die samen wil werken met Filip Dewinter, erkend bewonderaar van Vlaamse SS-landverraders.

En dat mag u van mij allemaal. Ik wil nog wel verder gaan dan de Nederlandse wet toestaat: van mij mag u de hele dag met uw rechterarm in de lucht rondlopen met uw bomberjack vol fascistische symbolen. U mag de comments van alle weblogs (behalve het mijne) volschijten met de meest weerzinwekkende vooroordelen. Over Joden, zigeuners, moslims, negers – laat de haat maar rijkelijk vloeien.

Maar wees dan godverdomme wel zo eerlijk om te erkennen wat dat voor ideologie is.

Advertisements

5 Comments

 1. Zo lang sommige dombo’s binnen die club nog de onzin lopen te verkondigen dat Hitler een socialist was (waarschijnlijk ingegeven door het feit dat het begrip Nationaal-Socialisme niet op het VMBO is behandeld) kun je erg lang wachten, zo valt te vrezen.

 2. Polemisch spot on. Maar het lijkt mij dat een fatsoenlijke maatschappij de haat niet rijkelijk laat vloeien, dus op gepaste wijze gebruik maakt van Artikel 137 Wetboek van Strafrecht. Terecht is er verbazing dat bij het vertoon van neofascisten tijdens de PVV-demonstratie van gister, noch de organisatoren, noch omstanders, noch de politie ingrepen. Maar momenteel heeft het bevoegd gezag in ons land te weinig wettelijk houvast om er wat tegen te doen, tenzij het vertoon gepaard gaat met het beledigen of bedreigen van mensen wegens hun ras, levensovertuiging, geaardheid enzovoorts.
  Een rechtbank van Brussel heeft wel geoordeeld dat de Hitlergroet op zichzelf strafbaar is op grond van de antiracismewet[1a]; eerder sprak een Antwerpse rechter hetzelfde uit[2]. De Belgische partij cdH wil het dragen voor propagandadoeleinden van nazisymbolen, zoals het hakenkruis of het SS-uniform, strafbaar stellen met 1 jaar cel en 30.000 euro boete[1b]. Duitsland nam in 2007 het initiatief voor een Europees verbod op rechtsextremistische symbolen[3]. Ik kan niet zo snel vinden hoe het daar mee staat nu, maar m.i. zou dit een goede zaak zijn.

  [1a-b] http://www.gva.be/nieuws/binnenland/aid1358787/cdh-wil-dracht-hakenkruis-en-nazisymbolen-bestraffen.aspx
  [2] http://www.diversiteit.be/index.php?action=rechtspraak_detail&id=8&select_page=68
  [3] http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/archief/article/detail/1656095/2007/01/09/Duitsland-wil-EU-verbod-op-hakenkruizen.dhtml

 3. portretrecht? Als ik daar stond en terwijl ik iemand roep in de massa gekiekt wordt en gepubliceerd – herkenbaar- had je nu een schrijven van mijn advocaat. Iemand die wel intellectueel eigendom over zijn foto’s claimt mag zich zeker ook om het portetrecht bekommeren. Zeker omdat deze foto geen nieuwsfoto is want dubieus, gezien de gehele setting, het ontbreken van andere shots/ meerdere bronnen en de logica van jouw aanwezigheid in die demo.
  Degenen die overigens openlijk in het fascisme wentelen zijn moslimjongeren, 50% is antisemiet. Zie onderzoek in belgie, de arnhemse moslimjongeren ( de hulpverlener heeft moeten verhuizen voor turkse volkswoede, niet die kleine hitlerfans), de voorspellende uitspraken van Bolkestein enz enz.
  IPV de PVV te framen kan je probleemloos de lijn van de koran via de moefti van Jerusalem ( hielp de holocaust een handje) en de palestijnse media doortrekken naar de visie op vrouwen, totalitaire regimes en untermenschen van de islamist anno 2013.
  Waar een PVV ruimschoots AFA aandacht geniet zie ik geen actie voor de moskee als een ingevlogen imam joden van de torens wil smijten en het vervangen van de democratie opdraagt.

 4. Neonazis ben ik zwaar tegen overigens, eng volk die hatelijke leugens fabriceren en niet beseffen wat een geluk we hebben dat de nazis in de pan gehakt zijn. Zoals het hoort af te lopen met het kwaad.
  Ik verbaas me vooral om de enorme blinde vlek vd AFA ten aanzien van de ideologie van salafisten en Syriegangers. En over ouderwetse opvattingen waardoor een niet-representief groepje ergens achterin, die denken dat ze bij PVV thuis horen, opeens model staan voor alle vooroordelen over die partij. Waarmee ze een derde vd kiezers uitmaken voor racisten, nogal grof voor -grosso modo- gelijkgestemden en jammer van die obsessie met PVV, ze lijken Pechtold wel!

Comments are closed.