Jodenstreek

Zeg niet dat ik u niet gewaarschuwd heb. Maart 2012 schreef ik dat Joden niet veilig zijn in een xenofoob klimaat en laten we wel wezen: in Nederland heerst een steeds guurder xenofoob klimaat waar behalve de moslims ook steeds vaker andere minderheidsgroepen grof worden bejegend. En nu is dan het moment daar waarop Neerlands favoriete vuilnisblog GeenStijl, gerund door extreemfrust Marck ‘Pritt’ Burema die geen kans voorbij laat gaan om mensen zonder enige aanleiding als antisemiet weg te zetten, zelf de aanval inzet op de Joodse PvdA’er Robbert Baruch, volgens het sjokblog pleger van Jodenstreken.

Een Jodenstreek is volgens een lemma uit 1914 in het Woordenboek Nederlandsche Taal een streek van of als van een Jood; behendige, bedrieglijke, valsche streek. Het woord komt rechtstreeks uit het klassieke antisemitisme dat Joden wegzette als handige en valse oplichters. Het is een woord waar Gretta Duisenberg met een bocht omheen zou lopen; een woord wat Dries van Agt niet eens wil gebruiken. Gretta Duisenberg, volgens Pritt een ANTISEMIET!!!!; Dries van Agt, volgens Pritt HAMAS!!!!111! De een is te handig om zich zoiets openlijk jodenhaterigs te laten ontvallen; de ander te beschaafd om het zelfs maar te dénken.

Bart ‘Van Rossem’ Nijman is echter geen van beide; beschaafd zou hij zichzelf niet eens noemen, maar vooral ontbreekt het hem aan de handigheid om zijn vreemde ideeën over Joden binnensmonds te houden. Of wellicht loopt de frustratie zo hoog op dat er af en toe iets overkookt, bij wijze van spreken. Zoals die keer dat hij het koloniseren van veroverd gebied een goed semitisch bezettingsgebruik noemde. Snap je? In Indonesië struikel je over de villa’s in Nederlandse stijl maar bouwen in een kolonie is een semitisch gebruik. Je zou bijna zeggen: een Jodenstreek.

Als ik rechts was en Joods, zoals bijvoorbeeld een Léon de Winter, dan zou ik langzaamaan eens beginnen te werken aan een alternatief voor al die netwerkjes van gefrustreerde guurrechtse gojim die misschien wel handig zijn om Nederland te ontlinksen, maar uiteindelijk toch een keer aan jouw deur kloppen om je te vertellen dat je ze een Jodenstreek hebt geleverd, onbetrouwbaar stuk Levantijns geteisem dat je d’r bent, met je woestijngeloof.

Advertisements

One Comment

  1. Mijn god het is maar een uitdrukking , dat je er boos om wordt .
    Je maakt er een punt van om de aandacht van Robbert Barruch af te leiden . Hij is niets meer dan een ordinaire zakken vuller , die aan zijn eigen agenda denkt. Zoals velen politici in dit land .

    Overigens wel mee eens dat er in Nederland een Xenofobish klimaat heerst , dat is de schuld van de overheid zelf en de Indoctrinatie doormiddel van het intigratie beleid gevoed door belangebbende politici , ik kan mij niks onwaardigers voorstellen dan in zo een traject geduwd te worden . Moet jij ook een intigratie cursus volgen in Italie …. ?

    Mooie Blog , succes en ciao amigo

Comments are closed.