Negerin

Minister Cécile Kyenge Kashetu van Integratie lijkt op een orang-oetan, moet maar minster worden in Congo, moet nodig eens verkracht worden, is een klotekeuze, lijkt wel een huisvrouwtje, is meer geschikt om wethouder te worden in een dorpje van vijfhonderd inwoners, zal wel een leider van de Partito Democratico verleid hebben, zorgt voor een toename van illegale mensenhandel, is een symbool van politiek correct links, is voor polygamie, is een Afrikaanse en die hebben nooit grote genieën voortgebracht, is een medicus die we ergens in een ziekenhuis hebben neergezet waar ook een Italiaan had kunnen werken, moet Congo maar gaan bevrijden, zal wel illegaal het land zijn binnengekomen, is arts? Ik zou me door haar niet laten behandelen.

Aldus Maurizio Borghezio (Lega Nord), Roberto Calderoli (Lega Nord), Matteo Salvini (Lega Nord), Dolores Valandro (Lega Nord), Angela Maraventano (Lega Nord) en Erminio Boso (Lega Nord) in de slechts tweeëneenhalve maand dat Kyenge minister is. En het lijkt er niet op dat de stroom schuimbekkende beledigingen van het allerlaagste allooi aan het afnemen is. Want Kyenge is zwart. Een negerin, want dat willen jullie graag lezen, of niet? Anders gaan jullie weer vragen hoe jullie ze dàn moeten noemen. (Je zou haar bijvoorbeeld “mevrouw Kyenge” kunnen noemen – het is maar een suggestie.) En een zwarte vrouwelijke minister hadden ze hier nog nooit eerder.

Lega Nord is een van de partijen waar Wilders’ PVV mee wil samenwerken in Europa. Net als de homofobe neonazi’s van het Vlaams Belang en de homofobe neonazi’s van het Front National. Een partij van mensen die voor de radio trots vertellen DAT ZE RACIST ZIJN JA!!!111! (onder andere Erminio Boso).

Rassenhaat gaat nog eens héél groot worden in Europa.

Update: inmiddels heeft Daniele Stival (Lega Nord) op haar Facebookpagina een opmerking geplaatst over hoe de orang-oetan beledigd is door dit “schepsel van God” te vergelijken met een “Congolese minister”. Dit zou inmiddels weer verwijderd zijn.

PS – Misschien ben ik wel gek, mevrouw de adjunct-hoofdredactrice van Trouw, maar wie was de eerste zwarte vrouwelijke minister in Nederland? Wat zegt u nu, Nederland heeft nog nooit een zwarte minister gehad, laat staan een vrouwelijke? En dat terwijl zwarten in Nederland al veel langer een vertrouwd beeld zijn dan in Italië? LEREN JULLIE HET DAAR NOOIT DAN?
Advertisements

2 Comments

 1. Geert Wilders had op 9 juli jongstleden een ‘geweldige ontmoeting’ http://tinyurl.com/k7ek6dw met Lega Nord-leider Roberto Maroni.

  Maroni weigert http://tinyurl.com/ly47oh6 de hierboven door je genoemde, racistische senator Roberto Calderoli – die minister Cecile Kyenge vergelijkt met een orang-oetan – uit de partij te zetten. De veroordeling door de VN van dit racisme verwerpt Maroni: volgens hem zou het de woordvoerder van de VN eigenlijk gaan om kritiek op het immigratie-standpunt van zijn partij: ‘we weten wie het is’. Zo doe je dat dus als baas van Lega Nord: de VN-medewerker die namens de VN evident en grof racisme binnen je partij hekelt, verdacht maken; en je racistische kompaan in kwestie fijn op zijn post laten. Handen schuddend met zo’n partijleider gaat Wilders graag op de foto (zie boven).

  Ook partij-prominent en Europarlementariër Mario Borghezio kan rustig in Lega Nord blijven functioneren, ondanks zijn opmerkingen http://tinyurl.com/k69keml dat Kyenge meer geschikt is als ‘huishoudster’ en ‘de tradities van stammen’ aan Italië wil opleggen. Op een bijeenkomst van Franse neofascisten riep Borghezio http://tinyurl.com/pt6yu7e in de microfoon: ‘Leve de blanken van Europa!’ Eerder https://tinyurl.com/3fwoa4d noemde hij de ideeën van Anders Breivik, kort na diens massamoord op kinderen, ‘ten diepste gezond’ en prees hij oorlogsmisdadiger Ratko Mladić als een ‘patriot’ die moedig streed tegen moslims.
  Weliswaar is Borghezio na grote druk van buiten Lega Nord uit de eurosceptische groep Europe of Freedom and Democracy (in het Europarlement) gezet; maar dat Lega Nord zelf zo’n ras-fascist blijft koesteren, neemt vrijheidsstrijder en kersverse bondgenoot Geert Wilders klaarblijkelijk graag voor lief.

  Ondertussen kwalificeren de voltallige media[*], in de berichtgeving over Wilders’ alliantie in de maak http://tinyurl.com/lv5t6nt met Europese fascisten, Lega Nord steevast – verdoezelend en laf – als ‘eurosceptische partij’. Voor het diep gewortelde racisme binnen de machtige club waarmee de PVV-leider nauw gaat samenwerken, knijpt men kennelijk een oogje toe. Waarom?

  Noot

  [*] Als een van de zeer weinige intellectuelen en commentatoren met een beetje ‘gezag’ (zo hij niet de enige is) trekt René Cuperus hard aan de bel http://tinyurl.com/mzrfofn over de ontiegelijk foute stap van Wilders. In een opiniestuk in de Volkskrant; een soortgelijk commentaar van de krant is me niet bekend, evenmin als dat van andere ‘kwaliteitsredacties’ – maar hou me ten goede: misschien heb ik een en ander over het hoofd gezien, ik hoop het van harte.

 2. Als het mag aansluitend nog iets veelzeggends – dat in ons land nauwelijks bekend is – over Wilders’ nieuwe partner Roberto Maroni van Lega Nord. (Ik zal nu niet allemaal links invoegen en volstaan met één verwijzing op het eind).

  Als minister van Binnenlandse Zaken in 2009 stond Maroni toe – in weerwil van zijn eerdere ontkenning – dat groepjes van de Guardia Nazionale van Gaetano Saya vanaf oktober van dat jaar patrouilleerden door de straten van onder meer Messina (Sicilië). Deze Nationale Garde gebruikte het nazi-symbool van de ‘zwarte zon’ – Heinrich Himmler liet de vloer van een belangrijk vertrek in slot Wewelsburg, cult-centrum van de SS, voorzien van een mozaïek daarvan. Saya is vorig jaar veroordeeld tot 11 maanden voorwaardelijk voor de poging een fascistische partij à la die van Mussolini nieuw leven in te blazen. Denk aan diens infame Zwarthemden – genaamd Guardia Nazionale Repubblicana in de Noord-Italiaanse (sic) nazi-vazalstaat Repubblica Sociale Italiana -, die evenals de burgerwacht van Saya als symbool een goudkleurige adelaar voerden. Verder is er een sterke gelijkenis tussen de pet van het uniform van Saya’s factie (die overigens in 2011 lijkt te zijn gestopt) en het hoofddeksel van de SS. Die onmiskenbaar fascistische parafernalia vormden dus voor Maroni, nu Wilders’ kersverse bondgenoot, géén reden Saya’s militie niet in te zetten. De reden ligt voor de hand.

  Wie bovenstaande wil natrekken met behulp van links in de tekst:
  https://tinyurl.com/pt6yu7e (zie ‘update 2’)

Comments are closed.