“Samenwerken op een thema”

Fleur Agema van de PVV is op een protestbijeenkomst tegen bezuinigingen op de zorg het spreken onmogelijk gemaakt door een aantal stadiontoeters en er waren een aantal mensen aanwezig die tegen de PVV demonstreerden. Dat is zo’n beetje alles wat op te maken is uit de verschillende verslagen op internet – zelfs organisator ABVA-KABO rept met geen woord over een incident en GeenStijl hangt aan een enkele tweet een verhaal op dat ‘t mens verjaagd is.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik de gang van zaken betreur. Het is diep triest dat de vertegenwoordigster van een antidemocratische beweging die de burgers van het land tegen elkaar ophitst, überhaupt de mogelijkheid krijgt om te spreken bij een demonstratie tegen de zorgplannen van de regering. Het is Fleur Agema namelijk helemaal niet te doen om de zorg. Fleur Agema heeft maar één onderwerp.

Dat naïeve GroenLinkse types denken dat ze “bondgenoten” kunnen zijn met Agema, is zo mogelijk nog triester. Nuijens denkt dat ze elkaar kunnen vinden op een thema. Nou, ik ben benieuwd, Jorrit, want de PVV heeft maar één thema. Elk puntje dat je de PVV laat scoren, is een schop onder de kont van de moslims en de vluchtelingen in het land. En dat kan de partij van Tofik Dibi toch niet willen?

Van Hamas is bekend dat ze heel erg veel doen voor de bevolking van de Gazastrook, en ook Hezbollah lijkt soms wel een geschenk van Allah. De neonazipartij Gouden Dageraad in Griekenland probeert zo ongeveer hetzelfde. Zou GroenLinks met deze lieden samenwerken “op een thema” of toch maar liever niet? De vergelijkingen die ik hier maak, zijn wellicht wat cru (hoewel een partij die de Koran met Mein Kampf vergelijkt, daar niet over moet zeuren) maar ze tonen aan dat het sociale gezicht van militante bewegingen meestal alleen maar dient om het ware verhaal van die bewegingen te camoufleren. Noem het taqqiya.

Het is diep triest dat we bij gebrek aan enig bewijs voor de “agressie” en de “onsmakelijke actie” (aldus GeenStijl) tegen Agema moeten concluderen dat er helemaal niet zo veel gebeurd is. Ze is uitgejouwd. Ik hoop dat we de volgende keer beelden hebben van een met ei en tomaat besmeurde Agema die halsoverkop een podium verlaat nadat ze begrepen heeft dat niemand op haar gelul zit te wachten.

Meer knuppels in dat hoenderhok!

Advertisements