Onoprecht volk

Er loopt heel wat onoprecht volk rond in Italië – het zal de lezer van deze pagina’s niet ontgaan zijn. Zo hebben we bijvoorbeeld de burgemeester van Rome, eigenhandig over de schouders van de camerati opgeklommen van fascistisch straathondje tot burgervader van de hoofdstad. En ja, als burgemeester van de Eeuwige Stad kom je nog eens ergens.

Dat zag u goed. Dat was de politieke erfgenaam van Benito Joden-behoren-niet-tot-het-Italiaanse-ras Mussolini met een keppeltje op in het belangrijkste monument ter nagedachtenis van de Holocaust – het Yad Vashem in Jeruzalem. Ik heb er Leon de Winter niet over gehoord. Ik heb er Ronny Naftaniël niet over gehoord. Ik heb er de Italiaanse Joden niet over gehoord. En als morgen de voltallige Kamerfractie van de Gouden Dageraad in het gelid achter hun Führer het Holocaustmuseum in marcheert om een krans te leggen, dan zal het weer stil zijn.

Dat zijn de Vrienden van Israël. Als je je zorgen uit over de burgerbevolking van Gaza, dan ben jij de antisemiet. Maar als je je armband met het Keltisch kruis verruilt voor een keppeltje om krokodillentranen te huilen bij het monument voor de slachtoffers van jouw Duce en zijn trawanten, dan ben je welkom.

Dat zijn de Vrienden van Israël. Als Dries van Agt stelt dat de zaken in 1948 wellicht beter anders gedaan hadden kunnen worden, dan tetteren ze om het hardst dat de oude staatsman een antisemiet is en dat hij Het Bestaansrecht Van Israël ontkent – overigens een grondrecht van ieder vrij mens, het in twijfel trekken van het bestaansrecht van welke staat dan ook, maar volgens diverse scherpslijpers evengoed antisemitisme.

Dat zijn de Vrienden van Israël. Als Theo van Gogh zegt dat Leon de Winter koketteert met de Holocaust en dat illustreert met een grap over het verbranden van suikerzieke Joden, dan regent het aangiftes. Als Leon de Winter daarentegen een grap maakt over het steriliseren van de bevolking van Gaza via het drinkwater, dan is er niets aan de hand. Niemand neemt afstand van deze genocidegrap, niet de aanwezige SGP-voorman Van der Staaij, niet de Anne Frank Stichting en ook niet het CIDI dat de bewuste bijeenkomst mede heeft georganiseerd.

Sterilisatie van een bevolkingsgroep is een vorm van genocide en was onderwerp van debat tijdens de Wannseeconferentie. Suggereren dat een bevolkingsgroep fokt als konijnen is ronduit racistisch. Leon de Winter zou zich kapot moeten schamen, en met hem iedereen die er om heeft zitten lachen.

Er loopt heel wat onoprecht volk rond in Italië. Maar zulk schijnheilig schorem als de Vrienden van Israël ben ik hier nog niet tegengekomen.

Advertisements

One Comment

Comments are closed.