Hoe slecht jullie het hebben

Ik woon in een land waar arbeiders maandenlang fabrieken bezetten om sluiting te voorkomen. Die ‘luie Italianen’ inderdaad, die met hand en tand hun povere, slecht betaalde en vaak gevaarlijke en ongezonde werkplekken verdedigen. Uit pure noodzaak.

Ik woon niet zo heel ver van een land waar mensen zich maandenlang lieten afslachten om de gehate dictator te verdrijven. Mensen die ‘de verschrikkelijke islam’ aanhingen, vochten met een door Russen, Italianen en Amerikanen rijkelijk uitgerust leger om een deel van hun menselijke waardigheid en trots terug te veroveren. Uit pure noodzaak.

U keek ernaar, of nam de moeite niet eens, en u oordeelde. Luie Italianen. Gevaarlijke Libiërs. Makkelijke oordelen vanuit de luie stoel door mensen die nog nooit iets hebben meegemaakt. Mensen die steen en been klagen over hoe verschrikkelijk slecht het wel niet gaat, met al die buitenlanders en die kortingen op uitkeringen en die subsidies voor cultuur en die EUSSR en noem al die godvergeten holle stokpaardjes van links en rechts maar op.

Hoe slecht kun je het hebben als er rellen uitbreken omdat er een nieuwe fokking telefoon in een winkel ligt? Hoe slecht kun je het hebben als drieduizend hopeloze idioten op vrijdagavond bewust naar een dorpje in Groningen trekken om daar slag te leveren met de politie? Om helemaal niks?

Is dat dan waar we naartoe moeten? Is dat het Walhalla van de Westerse cultuur? Duizenden idioten die even een dorpje slopen, en nog eens duizenden die nu al proberen om die shit te herhalen in andere dorpen en stadjes in Nederland? Omdat het kan?

Kom het hier maar eens uitleggen. Heb de ballen en stuur Rutger of DJ Timur naar mij toe. Dan gaan we eerst naar Taranto, met de arbeiders van de Ilva babbelen, en dan gaan we naar Lampedusa om tegen het wrakhout van wat gammele bootjes aan te schoppen, waarmee al die “onrendabelen” en de “vijfde colonne van de islam” wanhopig hebben geprobeerd het westen te bereiken.

Kom je volgevreten welvaartssmoeltjes hier maar eens laten zien, kom ze maar vertellen dat ze lui zijn en onrendabel en zelfs gevaarlijk, dat jullie er geen geld meer aan willen besteden, dat jullie het al zo fokking slecht hebben daar in Nederland. Omdat er te weinig iPhones zijn. Omdat Vadertje Staat weigert gratis feestjes te organiseren voor nutteloos kutvolk.

Idioten.

 

 

Advertisements

8 Comments

  1. Volledig met je eens Edge. Het is eigenlijk tijd dat de crisis in Nederland zich zodanig gaat verergeren, dat het verwende klootjesvolk het zo slecht gaat krijgen, dat het misschien eens medeleven en solidariteit gaat leren krijgen. En niet alleen maar aan zichzelf denkt.

  2. Wat jammer dat je het over “jullie” hebt en op die manier alle Nederlanders over één kam scheert. Ik zie en hoor heel veel andere geluiden dan verwende iPhone5 kopertjes en volgevreten welvaartsmoeltjes.
    Maar ja, misschien moet jij eens hierheen komen en een weekje meelopen in de schuldsanering en de voedselbank.

  3. Helemaal mee eens. Dit is geschreven uit een onvrede, die terecht is, gezien de fnuikende gedachten en beweegredenen van het ‘klootjesvolk’ (mensen die geen mening hebben). Het ik-tijdperk is al een tijdje aan de gang en men wil niet zien dat je de wereld ook een stuk mooier kunt maken, als je om je heen kijkt en het met anderen deelt. Ook wij kunnen niet alle problemen van de wereld op lossen, maar we kunnen wel in eigen land beginnen, voor wij kritiek leveren op anderen! Het is niet het ‘volk’ dat er zo’n rotzooi van gemaakt heeft, maar de grootgraaiers van banken, managers en multinationals en dit soort mensen zorgt er voor dat er een grote onvrede ontstaat, waardoor de kiemen gelegd worden voor een nog groter afzetten tegen een ieder die anders is. Ik voel mij geenzins aangesproken door de term ‘jullie’, want ik weet wel beter, maar om de schuldsanering te vergelijken met onvrede gaat mij toch te ver. Schuldsanering is iets dat je zelf hebt veroorzaakt en de voedselbank is daar een gevolg van, maar ik draag de voedselbank een warm hart toe en steun hen zoveel ik kan. En dat is vanwege kinderen die opdraaien voor het onjuiste handelen van hun ouders, zij kunnen er namelijk niets aan doen.

  4. Mooie spiegel die je ons voorhoudt! daar houd ik wel van. Jammer dat je eindigt met “idioten” een oneliner als: “stelletje verwende kleuters” was net zo duidelijk maar respectvoller geweest…..

  5. En dan denken veel mensen dat op 21 december 2012 de wereld zal vergaan. Nee hoor die blijft bestaan, maar een groot keerpunt is nodig en het wordt tijd dat de mens eens een andere instelling gaat krijgen. Ipv de ikke ikke en de rest kan stikken mentaliteit, moet er plaats komen voor tolerantie en mededogen. En opstaan tegen het stelletje zakkenvullers die het land en de economie naar de kloten helpen. Zo slecht hebben we het niet, met onze uitkeringen, kinderbijslag etc, maar we worden wel in een hoekje gedrukt door dat stel in Den-Haag. Dar moeten we als klootjesvolk eens tegenin gaan, maar ja wat doen we met zn allen? Kiezen voor de verkeerden! Ook dat hebben we in eigen hand….

Comments are closed.