Pritt Burema’s weg-met-onsfilmpje

Het is opvallend hoe vaak rechtsnationaal Nederland zich moet beroepen op buitenlanders om hun zaak te verdedigen. Wilders met zijn Amerikanen, zijn Israëli’s en zijn Denen is bekend, maar voor zijn tijd waren er al de kaalkopjes die regelmatig – oh ironie – Duitse kameraden uitnodigden om te roepen dat de buitenlanders het land uit moeten. En nu heeft ook GeenStijl zelf het buitenland ontdekt.

Het blog heeft, ondanks dat het de beschikking heeft over een eigen camerateam, een filmpje van de Russische staatstelevisie RT – “gezaghebbend” volgens Pritt, ik denk dat hij het soort gezag bedoelt dat met riotguns wordt afgedwongen – over Bos en Lommer op de site gezet. Kennelijk kan Tom Staal zo’n onderwerp niet aan, terwijl Bos en Lommer zelfs te lopen is vanaf de Basisweg.

De boodschap van het filmpje is de boodschap van de geldschieter ervan – Vladimir Putin. Een man die, zoals we allemaal weten, helemaal niet van vrijheid houdt, of van echte democratie. Hij laat Rusland met dit filmpje zien hoe hard het verkeerd kan gaan in een land waar men tolerant is, waar je softdrugs kan kopen en homohuwelijken kan afsluiten. Die dingen worden niet voor niets opgesomd terwijl we een aantal leden van het marginale idiotenclubje Sharia4Holland – die overigens niet in Bos en Lommer wonen – door de wijk zien banjeren.

Dit is het ultieme weg-met-onsfilmpje. Propagandamateriaal van een dictatoriale president premier president die goed weet dat West-Europa voor heel veel Russische jongeren een ideale wereld is. Een wereld die hij ze niet bieden kan zonder zelf het onderspit te delven. Zeker, het is interessant kijkvoer, maar niet gepresenteerd als objectieve werkelijkheid.Zo kijken we niet naar filmpjes van IRNA en dus ook niet naar die van RT.

Je vraagt je af welke Nederlander het leuk vindt om zo voor de gek gehouden te worden door Burema. Bert Brussen zei het al: “tachtig procent van de reaguurders zijn mongolen.” Dat is de houding die overheerst aan de Basisweg. En gezeten achter hun schermpjes denken al die reaguurders dat dat over de andere reaguurders gaat.

De schapen.

Advertisements

3 Comments

  1. Mooi. Ik las ergens dat je dacht dat er mensen zijn die stukjes met dezelfde strekking schreven en dat beter konden opschrijven. Dat mag misschien zo wezen, maar naar mijn mening kan je wel degelijk behoorlijk goed (in mijn ogen) evidente waarheden formuleren.

  2. Terzijde; je vergeet nog te vermelden dat links Nederland zich altijd moet beroepen op buitenlanders om hun zaak te verdedigen. Van de Hamasliefhebbers bij de SP, de Marokkaanse horden van de PvdA tot en met Mohammed Rabbae bij Groen Links. Tijdens de Salman Rushdie affaire werd hij plots een fel conservatief verdediger van die achterlijke woestijnsekte. En ook D’66 moest nog even met die arme Mauro lopen pronken. Dit soort geklef bedoel je toch?

    1. Je vergeet dat links Nederland zich niet beroept op enig nationalisme. Geen vlaggen, geen oranjeblauwe logo’s, geen gedweep met Hare Majesteit. Je hebt duidelijk het stuk niet begrepen. Ik begin toch met een duidelijk voorbeeld: Nederlandse nationalisten die buitenlanders uitnodigen om te roepen dat buitenlanders het land uit moeten. Hoe gek wil je ‘t hebben?

Comments are closed.