Pedojacht in de polder

Van de tentoonstelling ‘Ruimtelijke Rituelen’, een expositie over het gebruik van de openbare ruimte op Schiphol, is op aandringen van Forza! Haarlemmermeer een foto verwijderd van een veroordeelde pedofiel uit Nieuw-Vennep. Voor zover bekend is het geen foto waarop de man pedoseksuele handelingen verricht, of samen met kinderen staat afgebeeld, of zelfs maar halfnaakt. Gezien het thema van de expositie acht ik de kans bijzonder klein.

Hoe haalt deze man het in zijn hoofd om mee te doen aan een dergelijk project. Voor ons staat vast dat deze expositie meteen gestopt moet worden en dat de kranten vernietigd moeten worden, toetert Paul Meijer van Forza. Heeft een veroordeelde pedofiel, die zijn straf dus al gehad heeft, geen recht om aan het sociale leven mee te doen, zelfs niet als de activiteiten niets met kinderen te maken hebben?

Nou weet ik wel dat Meijer een beetje een schertsfiguur is, van een partij die genoemd is naar de grootste ramp die Italië na Mussolini ooit is overkomen – Berlusconi’s Forza Italia – maar deze oprisping werd meteen door het college van burgemeester en wethouders overgenomen. Toegegeven, het bestaat vooral uit VVD’ers, maar ooit was dat een partij voor redelijk weldenkende mensen.

Het college laat […] weten ‘dat het voor dit soort projecten niet gebruikelijk is dat deelnemers worden gescreend bij de politie voordat er publicatie plaatsvindt’, zegt de Hoofddorpse Courant. Joh! Is het echt? Misschien heeft dat te maken met het feit dat de expositie en ‘s mans onsmakelijke verleden niets met elkaar te maken hebben?

Wil het college zeggen dat dit in de toekomst ‘beter’ geregeld gaat worden? En worden dan alleen pedo’s uit het openbare leven geweerd of ook andere delinquenten? Dat laatste zou wel eens tot problemen met de landelijke gedoogpartner van VVD en CDA kunnen leiden. Maar even serieus – moet dit nou echt? Moet de heksenjacht tegen pedofielen zo’n omvang aannemen dat exposities gesloten moeten worden en kranten vernietigd moeten worden omdat er een pedo in staat afgebeeld?

Advertisements

8 Comments

  1. Wie is hier nu ziek in zijn hoofd, vraag ik me af. Het ziekelijkst in onze hedendaagse maatschappij vind ik in ieder geval het feit dat als je de burgerrechten van een veroordeelde delinquent verdedigt, jezelf als verdediger van zijn misdaad wordt bestempeld.

  2. Blog is weer helemaal raak. Ook al denkt domrechts daarr waarschijnlijk anders over. Maar die kennen geschiedenis niet. Moeten wij ze tot in de dood stemgedrag verwijten? Kennelijk wel…..

  3. Lekker gekleurd stukje. Er is alleen een foto verwijderd en brochures waar de persoon in stond weggehaald, we hebben het dus niet over het sluiten van een expositie of kranten die uit de handel worden genomen.

    Het ging er puur om dat slachtoffertjes van dit recente misbruik niet met deze man worden geconfronteerd. Beter lezen !!

    1. “Voor ons staat vast dat deze expositie meteen gestopt moet worden en dat de kranten vernietigd moeten worden”, citeer ik Paul Meijer voor de tweede keer, voor hen die slecht kunnen lezen.

Comments are closed.