Wat GeenStijl niet begrijpt

Op GeenStijl verscheen een bejubeld blogje over de Europese PVV-fractie en hun gedrag tijdens de uitereiking van de Sacharovprijs aan opstandelingen van de Arabische Lente. De uitsmijter ervan wil ik u niet onthouden: Totdat Geert Wilders zich van zijn EU-fractie distantieert, zijn PVV’ers racisten. Allemaal.

Gejubeld werd er natuurlijk omdat er, GeenStijl-typisch, korte metten wordt gemaakt met Madlener en de zijnen, in niet mis te verstane woorden. Maar Johnny Quid – Matthijs van den Beukel – heeft er niets van begrepen. Wat natuurlijk ook GeenStijl-typisch is.

De Europese PVV-fractie gedraagt zich namelijk precies volgens de lijn die Wilders heeft uitgezet. De Arabische Lente is het ergste wat de PVV kan overkomen, omdat deze de grondslagen onder de partij volledig weg slaat. Die luidt immers dat de islam een verschrikkelijke onderdrukkersgodsdienst is, dat er nooit democratie kan bestaan in een islamitisch land en dat islamieten onze vrijheid haten. Daarom wordt de opstand weggezet als “burgeroorlog”, kunnen “vrijheidsstrijders” niet bestaan en wordt de nadruk constant gelegd op islamitische partijen die aan verkiezingen meedoen. En dat terwijl het niemand kan verbazen dat in islamitische landen islamitische partijen bestaan.

Israël, frontlinie in de strijd tegen islamisering volgens de PVV, is ook al niet gelukkig met de Arabische lente. Een democratisch Egypte gaat zijn eigen gang en dat moeten we niet willen met z’n allen. We zagen dat al aan de grens met Gaza, aan de weigering van een visum aan De Roon en aan het gesprek dat de militaire autoriteiten hebben gehad met onze ambassadeur naar aanleiding van het aangekondigde boek van Wilders. Die zwartjes krijgen ineens spatjes!

De PVV heeft er alle belang bij dat de Arabische wereld geregeerd blijft worden door idiote dictators als Khadaffi, Assad en Mubarak. Zo blijft Israël de enige democratie in het Midden-Oosten, zo blijft de islam een achterlijke woestijnideologie en zo houdt het Westen via de diverse dictators te velde een fikse vinger in de hummus.

Wilders gaat zich niet distantiëren van zijn eurofractie. Wilders moet niets hebben van moslims die voor vrijheid strijden. Dat kan namelijk helemaal niet volgens Wilders. Wilders veegt zijn geblondeerde reet af met de gevallenen van het Tahrirplein. Elke vooruitgang die zij bereikten, ging ten koste van de door het Westen zorgvuldig in stand gehouden onbalans in de Arabische wereld, en ontkrachtte zijn propaganda.

Een verstandig tegenstander van immigratie hoopt op een glorieuze toekomst voor de Arabische wereld. Hoe beter het daar gaat, hoe minder mensen naar Nederland willen komen. Aanhangers van de PVV hopen dat helemaal niet. Zij hopen dat ze allemaal de tering krijgen in die apenlanden, en geloven dat ze de grenzen dicht kunnen spijkeren. Inderdaad, Quid, racisten zijn het. Allemaal. Het nadenkende deel van Nederland wist dat al.

Advertisements

6 Comments

 1. Natuurlijk doet de PVV-EU precies wat Geert Wilders van hen verwacht. En steeds gaan ze een stapje verder, waarvan het blijven zitten tijdens een herdenking er één is. Maar dat Quid dit niet benoemt, geeft hem geen ongelijk, denk ik. Ik was verheugd dat juist GS er eens duidelijk en keihard een oordeel over velt. Het benoemt en weloverwogen ‘racisten’ noemt (https://twitter.com/#!/markhulstein/status/147619054880952320). En dat bejubel ik inderdaad.

  1. Natuurlijk. Het werd ook tijd. Toch moet ik nog steeds lachen om die uitsmijter. Dat echoot weer van geschiedenis… ik moet me inhouden om er geen godwin overheen te gooien.

 2. GeenStijl heeft naast een flink aantal niet zo fijne eigenschappen met name ook een flinke kwak opportunisme door de zure roze haatpap geroerd.
  Blijkbaar had men in dit geval in de gaten dat zelfs de doorgaans moord en brand schreeuwende achterban de actie van Madlener nogal vreemd vond. En dus: Hupsakee, een anti-stukje.
  Alles voor de kijkcijfers.

  Ik kom er al een tijdje niet meer, op die site voor verzuurde gekken, uitgesproken en onuitgesproken racisten en schaamteloze moslim-haters. De zure lucht daar is niet te harden.

 3. Het ware gezicht van de PVV wordt langzaam zichtbaar. Het gaat niet om Moslims of het belachelijke woorde ‘islamisering’. Het gaat om ras en niets anders. Zoals ik al zeer vaak heb gezegd: het is een eng zooitje. Oprecht eng. Eens met Mark vwb GS.

 4. en nu een stapje verder: hoe verklaar je het dat elke mogelijke amerikaanse presidentskandidaat, inclusief obama, dus dat elke mogelijke presidentskandidaat van het machtigste land ter wereld, waar slechts een minderheid van de 2 procent joodse amerikanen zionist is, onmiddellijk eerst de zionistische lobby te vriend aan zijn kant moet krijgen omdat hij anders geen kans maakt president te worden.

  ik bedoel daarmee te zeggen: verkijk je niet op wilders, ook alle andere westerse leiders dienen uiteindelijk de belangen van israel te behartigen anders komen ze in moeilijkheden. hoe is dit te verklaren?

 5. Eens, Makbouli. Mocht Wilders ooit daadwerkelijk premier worden, dan gaan we in Nederland pas echt wat beleven. God sta je bij wanneer je dan de verkeerde huidskleur hebt of tot linkse cultuurmarxist wordt bestempeld.

  Wat Quid betreft: eerst maar eens zien of hij hier nog op terugkomt nadat het rumoer wat afgenomen is. Ik moet het net als Robert nog zien.

Comments are closed.