En Geert zag dat het goed was

Afgelopen nacht liep een zeiljachtje van een meter of twaalf in zware zee op de rotsen bij Brindisi, met aan boord vierenzeventig vluchtelingen; voornamelijk Koerden, Afghanen, Irakezen en Iraniërs. Er zijn drie doden geteld en nog dertig opvarenden vermist. De “gelukszoekers” vertrokken uit Turkije en vergingen na vijf dagen letterlijk in het zicht van de haven.

Zullen we deze vierenzeventig “illegalen” die vijf dagen doorbrachten op een bootje geschikt voor vier man eens anders framen? Zo moeilijk is dat niet – de hoofdmoot komt uit landen die volgens de PVV islamofascistische regimes hebben. En zeker in het geval Iran en Afghanistan is daar weinig op af te dingen.

Maar daar hoor je de politiek niet over; Geert Wilders weet maar al te goed dat medelijden met de slachtoffers van die verschrikkelijke islam geen drijfveer is voor zijn kiezers. De opgeknoopte homo’s in Teheran bungelen daar slechts om “links” mee om de oren te slaan. De vervolgde christenen in Irak lijden alleen maar omwille van het aantonen van het Grote Gevaar.

Doel is nadrukkelijk niet om deze mensen te helpen. Niet met het zenden van troepen, niet met het sturen van hulp, niet met het toelaten in onze landen. Mochten er revoluties – in de woorden van Wilders: burgeroorlogen – uitbreken in die landen, dan moet Nederland op slot en gaat de propagandamachine overuren draaien om vooral het slechte nieuws te benadrukken. Die Arabische lente – Wilders heeft er nooit in geloofd. Zegt hij.

De PVV bestaat bij de gratie van de ellende in islamitische landen en wil dus niet dat daar iets verandert. Wilders gelooft wellicht wel in een Arabische lente, maar hij wil deze helemaal niet. Het gevolg van zo’n onwillige houding, mits vertaald in politieke onwil, onverschilligheid of tegenwerking,  is natuurlijk dat er bootjes met vluchtelingen blijven aanspoelen op onze kusten.

Dat is de waarde van de krokodillentranen van de Nederlandse rechtse politiek over vervolgde Koerden, homo’s en christenen in islamitische landen.

 

 

 

Advertisements

2 Comments

  1. Ik word zo treurig van termen als gelukzoeker en erger nog van een politiek die niets menselijks heeft. Niet eens de bereidheid om te kijken wat je in een andere regio zou kunnen betekenen als je mensen niet in Nederland wilt opvangen. Mensen die in bootjes dobberen, kinderen die worden uitgezet. Je zou denken dat het Nederland heel slecht gaat maar we hebben het zelden zo goed gehad. We worden blijkbaar egoïstischer en ongevoeliger naarmate onze welvaart toeneemt. Interessante benadering van Wilders belangen in deze.

  2. Ja mooi. Hoe lang moeten we ons nog het vuur uit de sloffen blijven lopen om aan te tonen dat de PVV mitsgaders Zijn Leider de Baarlijke Duivel zelf zijn? We jagen er alleen het kiezersvolk mee de stemhokjes in om te stemmen op het Blonde Gevaar uit Venlo? Het is echt de hoogste tijd voor een totale mediaboycot.

Comments are closed.