Doden en lijstjes

Terwijl het lieve vaderland zich druk maakte om de tsunami van moorddadige moslims die onze cultuur verwoesten, onze dochters verkrachten en onze vrijheid haten, dat wil zeggen de afgelopen tien jaar, vermoordde een groepje Duitse neonazi’s kalmpjes tien man – acht Turken, een Griek en een politieagente – uit, hum, ideologische overwegingen.

Langzamerhand wordt duidelijk dat de Duitse beweging veel groter was dan de twee zelfmoordenaars en de gearresteerde Beate Zschäpe, dat ze een dodenlijst hebben en dat ook in Denemarken inmiddels een groep zich klaarstoomt voor een rassenoorlog. De haastig onder het tapijt geschoffelde Anders Breivik blijkt toch niet de eenzame idioot te zijn waar domrechts hem zo graag voor hield.

Maar het lieve vaderland maakt zich er niet zo druk om. Het ligt ook wat ongemakkelijk, al die moorddadige types die hun ideologische wortels delen met de eigen gedoogpartij. Want is het niet zo dat zowel Breivik, de Denen, de Nationalsozialistische Untergrund als de PVV hetzelfde doel voor ogen staat? Tot Geert Wilders zijn galmende retoriek over onder andere het deporteren van miljoenen moslims uit Europa intrekt, zie ik geen reden om zijn clubje uit de wind te houden wanneer het om racistische aanslagen gaat.

Hijzelf gunt het geen moslim om afstand te nemen van zijn doorgedraaide geloofsgenoten die in al die jaren in Nederland maarliefst één slachtoffer hebben gemaakt – erg genoeg, maar ik zet het maar even in perspectief – en elk jaar wordt die dode opgegraven om er een potje overheen te janken dat ‘t allemaal zo verschrikkelijk is gesteld met ons land. Maar goed dat we niet in Noorwegen wonen, want dat zou me een gegraaf geven elk jaar, die 79 om hun mening vermoorde mensen! Dat kan zo’n Bert Brussen nooit bijhouden, met zijn onhandige gehakkel.

De PVV staat voorop om over demonisering te brullen zodra iemand Geert Wilders iets als het bovenstaande in de schoenen wil schuiven. Want als hem wat mocht overkomen, dan zijn mensen die zulke dingen opschrijven daarvoor verantwoordelijk. Welnu, de afgelopen jaren zijn in Nederland en heel Europa moslims en linkse figuren om de haverklap gedemoniseerd – door alweer de PVV en haar ideologische broeders. Die 79 dode Noren en 10 dode Duitsers: zij zijn de oogst van de demonisering van moslims en “dat verschrikkelijke links”.

Ook in Nederland circuleren overigens al lijstjes. Lijstjes van het “verzet” tegen “landverraders”. Er staan de meest uiteenlopende mensen op, van de brave D66’er Jeroen Mirck tot Adriaan Soeterbroek en zo’n beetje het hele allochtone smaldeel van de Nederlandse politiek. En natuurlijk Peter Breedveld, want die heeft ook al een mening die niet mag en bovendien een “moslimwijf” die er ook voor het gemak maar even bij is gezet. Ik zei trouwens lijstjes met de meervouds-s. Dat u niet denkt dat ik overdrijf.

Wat zegt u? Er wordt niet tot moord opgeroepen? Dan weet u niet hoe er door het verzet met landverraders werd afgerekend. Maar nemen we even aan dat “Generaal Pardon”, onze anonieme verzetsheld, niets slechts in de zin heeft. Waartoe dient die lijst dan? En die tweede, dat “zwartboek”, wat wil het Pim Fortuyn Forum met zoiets?

Leest u even deze reactie op Artikel7, onder een ronkend stuk islamhaat van de Duitse idioot Michael Mannheimer, waarin ook hij aankondigt een lijst aan te leggen van mensen die “onder misachting van heersende wetten (!)” de islamisering ontkennen of ondersteunen, om die te zijner tijd te berechten in een Neurenberg 2.0:

Het zou wel fair zijn om de linkse kerk een nieuwe kans te geven na Breivik. Ze zijn gewaarschuwd dat dit spel niet met louter woorden gespeeld wordt.

We zijn gewaarschuwd, mensen. Het spel wordt ter rechterzijde niet louter met woorden gespeeld. En wie damals is ook nu reeds vooraf bekend wie de schuldigen van de komende veldslag zullen zijn: de slachtoffers ervan.

Advertisements

13 Comments

 1. Je slaat de spijker zonder twijfel op zijn kop. Ik woon zeven jaar buiten NL (Zuid-Afrika), en ik heb ze afgelopen jaren de boel in NL enorm zien verslechteren. Het ergste nog is dat zelfs sommige vrienden van mij (intelligente mensen) zijn gehersenspoeld door het gebral van Geert & Co. Ze hebben het over “profiterende buitenlands”, “Mauro mag blijven, als ze al die anderen profiteurs nou eens het land uit zouden schoppen”, etc. Dat gaat mij aan hert hart. Het betekent dat Geert het land steeds meer in de tang krijgt: niet alleen maar de massa, de middenmoot, maar ook hoger opgeleiden.

  1. Ik woon in NL en zie hetzelfde.
   Maar ik zie ook steeds meer mensen die schoon genoeg hebben van het gebral van GW en aanhang.
   Helaas maakt het huidige kabinet en delen van de oppositie (pvda) het GW wel erg makkelijk om te blijven scoren.
   Maar goed dat er nog geen verkiezingen zijn.

  2. Als persoon op deze dodenlijst las ik vooral met verbazing het woord ‘landverrader’. Dat is een term die gebruikt werd in de Tweede Wereldoorlog. Ultrarechts gebruikt hem dezer dagen weer volop, terwijl ze zelf links altijd verwijten dat Wilders met het nazisme wordt vergeleken. Wilders zelf voedt dit denken door de PvdA openlijk de Partij van de Arabieren (of: Allochtonen) te noemen. Het is al vaak gezegd, maar op deze manier zaai je de haat die leidt tot dit soort dodenlijsten.

 2. Hm. Dit citaat dus: “Het trio werd ook verdacht van de moord op een politieagente in 2007. Vrijdag is uit de eerste sporen van DNA-onderzoek gebleken dat er geen link is tussen deze moord en de zogenoemde ‘dönermoorden’ op acht Turkse en een Griekse snackbarhouder.”

 3. Dodenlijsten (want dat zijn het) circuleren al heel lang binnen extreem-rechts. Al medio jaren ’80 hanteerden neo-nazi clubjes lijsten met mensen met wie na de Bruine Revolutie afgerekend zou worden.

  Rob wijst er terecht op dat degenen die denken dat de moderne varianten op die lijstjes bedoeld zijn als grap, regelmatig eens een kijkje moet nemen op PVV-koppensnellersites als Artikel7 en Amsterdam Post. Op Artikel7 is in het verleden al opgeroepen tot het levend verbranden van Mohammed Rabbae, het met een stomp mes de keel afsnijden van Femke Halsema en het als ratten afknallen van ‘linksmenschen’ (lees: iedereen links van de PVV) op de Waalsdorpervlakte. Voor fractieleden van de PVV vormde dat tot medio vorig jaar geen enkele belemmering bijdrages te leveren aan die site. Dat veranderde pas nadat Pownews (!) daar een rel over schopte en Wilders zijn fractiegenoten verbood nog langer mee te werken aan Artikel7.

 4. GW heeft volgens mij alleen maar opgetreden tegen dit soort uitingen van zijn fractiegenoten NADAT er een rel over was ontstaan. Het lijkt erg in mijn ogen erg op dat hij die uitingen gedoogd, dan wel goedkeurt en alleen in geval van al te negatieve publiciteit er een opmerking aan vuil maakt.

  1. Dat klopt. Pas nadat Pownews er een item aan wijdde, verbood Wilders zijn fractiegenoten nog langer mee te werken aan die site. Daarvoor interesseerde het hem niks.

  1. Doel je op het stukje van Johan Driessen? Er staat inderdaad boven: “by Johan Driessen”, maar in het artikel zelf doen ze erg hun best het er op te laten lijken dat hij slechts (uitgebreid) geciteerd wordt.

Comments are closed.