Christenen, joden en haatbaarden

Joël Voordewind van de ChristenUnie heeft het voor elkaar: er moeten wetten komen om joden te beschermen tegen belediging. En Israël, al is het me een raadsel hoe je een land kunt beledigen. En aan de Holocaust mag wat hem betreft niet getwijfeld worden. Dat laatste is hem als christen vergeven, want hij is gewend aan Waarheden waar geen vragen over gesteld mogen worden. Maar toch.

Belediging van joden en Israël mag niet, maar het beledigen van moslims en hun landen is tegenwoordig politiek correcte, dagelijkse kost. Je kunt geen weblog openen zonder “grappige” termen als bijvoorbeeld notslim, haatbaard, berberaap, rifaap, islamofascist of geitenneuker te vinden. En dan vergeet ik er vast nog een paar. Ik zeg niet dat dat niet zou mogen, begrijp me goed. Maar als ik een moskee een haatpaleis mag noemen – en dat mag ik als Wilders dat ook mag – dan mag ik een synagoge ook een haatpaleis noemen. Niet dat ik dat wil, maar het een is het logische gevolg van het ander voor wie nog in gelijkheid voor de wet gelooft.

Ik wil ook helemaal niet aan de Holocaust twijfelen, maar waarom zou dat niet mogen? Internet barst uit zijn voegen van de websites met alternatieve, vergezochte verklaringen voor nine eleven. Mensen die ontkennen dat staalconstructies als gevolg van brand kunnen instorten – totaal van de pot gepleurd, maar het hoort bij een open debat. Op dezelfde basis is wetenschap gestoeld. Vragen stellen bij bekend veronderstelde feiten – zo zijn we tot de ontdekking gekomen dat de aarde niet plat is en dat de zon er niet omheen draait. Totaal van de pot gepleurd, vonden ze toen. Je zou je kunnen voorstellen dat wetenschappers onderzoek willen doen naar het precieze aantal slachtoffers van de Holocaust, en je zou je kunnen voorstellen dat daar een lager getal uitkomt dan zes miljoen. Waarom niet? Zou dat de poging tot systematische en wrede uitroeiing van een heel volk op industriële schaal minder erg maken? Kan dat dan?

Je zou toch zeggen dat Ronny Naftaniël nu gaat protesteren. Als er iets is waar de joodse gemeenschap in Nederland geen behoefte aan heeft, dan is het wel om door de ChristenUnie in een uitzonderingspositie te worden gemanoeuvreerd. Maar helaas, ook Naftaniël verkeert in de veronderstelling dat joden extra bescherming nodig hebben, vanwege “drie incidenten […] waar synagogen mogelijk het doelwit waren van brandstichting en vernieling.” Dat is natuurlijk tragisch, maar mag ik even? Leest u even mee? En voegt u daar nog minstens even Enkhuizen aan toe?

Naftaniël hoeft het niet op te nemen voor moslims. Het zou hem sieren, maar hij wordt er niet voor betaald. Voordewind echter neemt het als christen op voor de joden. Het zou hem sieren, ware het niet dat hij het alléén opneemt voor de joden. Ik snap wel dat het publicitair niet zo lekker ligt op dit moment om ook moslims extra bescherming tegen verbaal en fysiek geweld te bieden, maar ik had van een zichzelf christen noemend politicus iets beters verwacht dan de zoveelste, nauwelijks verhulde poging om het land in wij en zij uiteen te trekken.

Advertisements

4 Comments

  1. Mooi stuk. Ieder weldenkend mens zou het met je eens moeten zijn maar je kan er op wachten dat er eentje nu in de comments links gaat plaatsen met lijstjes van (pogingen tot-) geweld tegen joden (synagoges/instellingen/etc.)
    Als we van moslims verwachten dat ze zich aan onze cultuur aanpassen zou dat net zo moeten gelden voor joden. Aanpassen of opkrassen. Baard er af? Dan ook die debiele krulletjes. Hoofddoek af? Dan ook die keppel. Jurk uit? Mal hoedje af.
    All animals are equal but animals with dyed hair are more equal than others…

  2. `Als we van moslims verwachten dat ze zich aan onze cultuur aanpassen zou dat net zo moeten gelden voor joden. `

    Zijn 130 Nobelprijzen niet genoeg.

Comments are closed.