Wat moet Leiden nog met Ellian, deel II

De Leidse hoogleraar Ellian, toch een ietwat logge man van middelbare leeftijd, blijkt in staat tot een spagaat waar de gemiddelde veertienjarige, broodmagere turnkampioene met een skelet van louter kraakbeen jaloers op zou zijn.

Want, zo houdt hij zijn politiek correcte vrienden voor:

Nu al wordt geroepen om te stoppen met de kritiek op de islam. Dat is bizar. Een antidemocratische logica! De moslimextremisten vormen nog steeds het grootste terroristische gevaar. Moeten we dan het verspreiden van de Koran verbieden omdat de moslimextremisten uit de Koran citeren en de Koran als de ideologische handleiding voor hun terreurdaden zien? Moeten we de Koran verbieden wegens de moord op Theo van Gogh, of vanwege de aanslagen in Madrid en Londen, de duizenden doden in Irak, New York en Afghanistan?

Was het verbieden van de Koran niet een plannetje van de andere kant? Zegt hij nu met een omweg dat Wilders antidemocratische logica heeft toegepast? Het lijkt er verdacht veel op, maar hij kan natuurlijk altijd in zijn volgende column zeggen dat dat ironie was:

De Noorse terrorist handelde in de geest van wat hij wil bestrijden, namelijk de politieke islam. Daarom schreef ik, (natuurlijk) ironisch dat hij een zelf-geïslamiseerd figuur is. Hij gebruikte immers methoden en de politieke denkwijze van zijn vijand: er zijn absolute vijanden, Hostes perpetui.

Als dat zo ironisch bedoeld was, hoe zit het dan met de herhaald (zie ook boven) in de column opduikende leugendat de Koran nog steeds de inspiratiebron voor het grootste mondiale terroristische gevaar is“? Ironie, of de door mij (en vele anderen) reeds vastgestelde obsessie met de islam die de Gekke Prof getroffen heeft?

En waar haalt hij het vandaan dat er mensen oproepen tot het verbieden van islamkritiek? Ik heb dat nergens kunnen vinden. Toch drijft de hele column op de gedachte dat islamkritiek beslist niet verboden mag worden. Hij had net zo goed kunnen beargumenteren dat er beslist geen verbod op de import van bananen mag komen. Er is geen sprake van, zijn gammele constructie heeft geen enkel fundament.

Al met al weer een echte Ellian: de kliks verdienen we met het onderwerp Oslo en Wilders en verzilveren we door de lezer er alweer op te wijzen hoe gevaarlijk de islam is en hoe antidemocratisch links is. Gebaseerd op 100% zuivere, versgebakken lucht.

En nog is Leiden niet in last. Maar we houden vol.

Advertisements

3 Comments

  1. een heldere analyse. wat mij opvalt is hoe ernstig de situatie in wezen is. ik geef een voorbeeld. gisteren stond in de nrc een opiniestuk van ene ronald buijt, lid van de gemeenteraad van de maasstad voor de partij ‘leefbaar rotterdam’. hij schreef ondermeer over ‘de hongerige linkse wolven.’

    zoals karl kraus al voor de tweede wereldoorlog schreef: ‘de taal is de moeder van de gedachte…’ en wat is in dit geval dan die gedachte? wel, dat linkse mensen ‘hongerige… wolven’ zijn, dus roofdieren die met hun scherpe hoektanden weerloos prooi verscheuren, hondachtigen die in roedels op jacht gaan. dit is fascistisch taalgebruik om zo de politieke tegenstander te dehumaniseren en daarmee vogelvrij te verklaren. dit taalgebruik, deze manier van presenteren van de werkelijkheid, is nu doorgedrongen tot in een medium dat zichzelf afficheert als een ‘kwaliteitskrant,’ en dat overigens in handen is gekomen van de voormalige maoist Derk Sauer, de SP-miljonair die in tien jaar tijd in het ineen gestorte Rusland, waar de gemiddelde leeftijd van de man naar 58 jaar was gezakt en omstreeks 40 procent van de bevolking onder de armoedegrens leefde, tenminste 150 miljoen bijeen wist te schrapen met het uitgeven van glossy bladen als de Russische Playboy.

  2. Leiden… hoe serieus nemen we een universiteit waar men géén werk maakt van desinformatie (zoals van Ellian), maar wél demonstreert als de bul niet langer in het Latijn mag worden gesteld? Ik vond dit, alweer wat oudere, artikel http://www.frontaalnaakt.nl/archives/toga-party.html eerlijk gezegd onverminderd relevant. Leiden is een zieke universiteit en het komt daar niet meer goed.

  3. Tsja. Het zal ook niet de eerste keer zijn dat Leiden in academische last is. Al hebben we mogen meemaken dat de vorige keren dit voor de hooggeleerde leugenaar/plagiatist/kromdenker/haatzaaier tot gevolg had dat hij met de bijbehorende klap van zijn leerstoel geschopt werd. We zullen zien wat het nieuwe academische jaar gaat brengen in de sleutelstad…

Comments are closed.