Waarom ik de petitie van Henk Bres niet teken

De petitie tegen pedofielenvereniging Martijn van Henk Bres druppelt langzaam door naar 40.000 handtekeningen, ondanks de onduidelijkheid ervan – de vereniging Martijn wordt kennelijk met de alweer opgeheven politieke partij PNVD verward. Het bekt ook zo lekker, “pedopartij”. Toch teken ik niet.

Om te voorkomen dat een meute dolle idioten me hierna gaat beschuldigen van het “vergoeilijken” van pedofilie of het “beschermen” van pedofielen, of mij een pedo gaat noemen, stel ik voorop dat ik van pedofilie niets moet hebben. Kinderen horen beschermd te worden tegen de lusten van volwassenen en volwassenen horen in staat te zijn hun lusten te bedwingen. Minderjarigen komen in een ideale wereld vanzelf met seks in aanraking als zij daar aan toe zijn, met leeftijdgenoten, en zonder enige dwang of druk.

Maar de grens van meerderjarigheid is flexibel. In Italië bijvoorbeeld ligt de grens, de età del consenso, in normale gevallen op 14. In andere culturen wordt er, bijvoorbeeld vanwege de korte levensduur van de mensen, weer heel anders gedacht over wat een geschikte leeftijd is voor mannen en vrouwen om seks te hebben.

Het staat mensen dan ook vrij om te ijveren voor een (gedeeltelijke) aanpassing van die grens. Rechters bijvoorbeeld. Of politici. Maar ook pedofielen, al lijken die pedo’s die zich inzetten voor een verruiming (en volgens de PNVD zelfs uiteindelijke afschaffing) van de minimumleeftijd vooral niet te willen zien dat zij een probleem hebben en niet de maatschappij.

Ik ben er niet bang voor dat onze open, democratische samenleving ooit zo ver komt dat seks met kinderen niet meer strafbaar is. Zeker niet als die omwenteling moet komen van het prototype enge oom, Ad van den Berg. Zijn PNVD kreeg in 2010 niet eens meer genoeg handtekeningen om zich te laten inschrijven in het kiesregister, dus waar hebben we het helemaal over. Pedofielen worden over het algemeen uitgekotst. Er is niets te vrezen van een vereniging van pedofielen.

De leden van Martijn, daarvoor valt wel te vrezen. De veroordelingen van (bestuurs)leden stapelen zich op en de hoofdverdachte in de omvangrijke Amsterdamse zedenzaak, Robert M., was ook lid. De gedachte dringt zich dan ook op dat Martijn wel eens ondergrondse activiteiten zou kunnen ontplooien, zoals wellicht het uitwisselen van links, adressen, foto’s en films. Maar daarvoor heb je helemaal geen vereniging als Martijn nodig. We leven in het informatietijdperk: koffiepauzes, rondvragen en wvttk zijn ernstig uit te tijd. Pedo’s vinden elkaar toch wel op internet. Hoor ik daar iemand om afschaffing van internet roepen?

Justitie en politie kunnen het niet beter hebben. Die o zo tolerante Nederlandse maatschappij zorgt ervoor dat een groot aantal pedo’s zich aanmelden bij een nationaal bekende vereniging – zo staan ze allemaal gezellig bij elkaar op een lijst. Zeer waarschijnlijk staan er ook de namen op van een aantal “stillen” – rechercheurs dus. Als we al het democratische grondrecht vrijheid van vereniging om zeep willen helpen, dan nog zou ik zo’n club niet ondergronds willen zien gaan.

Ik zie ze liever in het openbaar. Dan kunnen we beter zien wat ze aan het uitspoken zijn.

Advertisements

7 Comments

 1. Jammer genoeg begrijpt ook u de achterliggende gedachte achter het verbod niet. Pedofielen (ook de leden van Martijn) werken (al dan niet gedeeltelijk) in het geniep. Wat de Vereniging Martijn doet is zichzelf een klankbord verschaffen met de bedoeling om ontucht met minderjarigen bespreekbaar en zelfs aanvaardbaar te maken. Een clubje geboren narcisten en egoïsten die hun eigen seksuele afwijkingen (want dat zijn het per slot van rekening) laten prevaleren boven het geestelijk en lichamelijk welzijn van onschuldige kinderen die zich niet kunnen verdedigen. Het is nou juist dit klankbord, dit propageren van en aanzetten tot dit soort liederlijke activiteiten, is hetgene waar we vanaf moeten. Het is net zo absurd als bijvoorbeeld een vereniging van vrouwenmeppers of potenrammers.
  Pedofilie kan je niet uitbannen, verwerpelijke clubjes wel. Je moet dat natuurlijk wel willen……

 2. Robert M. was geen lid van vereniging Martijn. Zijn echtgenoot/huisgenoot Richard O. was wel een tijdje lid geweest (maar was dat al niet meer).

 3. Er zijn clubs die de Wapenwet willen verruimen, er zijn clubs die de Opiumwet willen verruimen en er zijn clubs die de minimumleeftijd voor het hebben van seksuele relaties willen verruimen. Dat is het democratisch recht van iedereen: ijveren voor wetswijzigingen.

  Er zijn ook clubs die bestaan om andere clubs de kop in te hakken, zoals sommige “supporters”-verenigingen, en daar hoor ik die ouwe ADO-rauwdouwer Henk Bres natuurlijk niet over. En zelfs de Hell’s Angels zijn in Nederland niet verboden.

  Het gaat er niet om wat de leden van een club doen – het gaat erom wat de club doet. Zo moeilijk is het allemaal niet, “Dr.D”.

 4. U stelt juist dat ijveren voor wetswijzigingen een democratisch recht is. Daar maken wij dan ook middels een burgerinitiatief gebruik van. Helaas dringt het niet tot u door dat het geestelijk en lichamelijk welzijn van minderjarige kinderen een totaal andere invalshoek heeft dan de voorbeelden die u geeft. De maatschappelijke onrust die figuren als Robert M. en Benno L. veroorzaken en de schade die zij toegebracht hebben gaan kennelijk volledig langs u heen. Blijft u vooral op uw standpunt staan en daal vooral niet in de werkelijkheid neer vanuit uw wankele ivoren toren der ijzige politieke correctheid. Luister vooral niet naar de slachtoffers van ziekelijke ontuchtplegers, die levenslang hebben. En tot slot; onderteken vooral de petitie van Henk Bres niet. Elke stem is welkom, doch stemmen van lieden als u kunnen we missen als kiespijn.

 5. Beetje plat om mijn mening af te doen als een wankele ivoren toren, enzovoort. Goedkoop ook om te stellen dat er dingen “langs mij heen” zouden gaan. Ik baseer me op argumenten, jij baseert je op platte emotie.
  Voor een anonieme lafbek blaas je wel erg hoog van de toren. Helaas voor jou gebruik je een emailadres met je volledige naam er in. Dus maak me nou niet àl te kwaad, Dick. Ben jij dat trouwens, op die pagina van KAFKA?

 6. In theorie ben ik het wel met u eens , maar dit is geen onderwerp om lang over te praten. Ongetwijfeld zullen pedofielen elkaar ondergronds treffen . Het opheffen van “Martijn”is een duidelijk gebaar en het betekent “geen pedo’s hier”.
  Belachelijk dat die club zolang getolereerd is. Weg ermee.

Comments are closed.