Van vreemde smetten vrij

Het begrip ‘allochtoon’ moet worden opgerekt, vind de PVV, en wij prijzen ons gelukkig dat de partij niet openlijk stelt dat de allochtonen zélf moeten worden opgerekt. Maar toch. Joram van Klaveren vindt dat de derde generatie allochtonen niet als Nederlander in de misdaadstatistieken mag verdwijnen.

Het houdt een herbevestiging in van het op weinig gebaseerde idee dat afkomst bepalend is voor criminaliteit. Lastig te bevatten voor mensen met beperkte verstandelijke vermogens zoals PVV’ers, maar een statistiek die slechts twee elementen koppelt, zoals haarkleur/tabaksverslaving, neuslengte/automerk of afkomst/criminaliteit zegt bitter weinig, simpelweg omdat veel meer factoren een rol spelen bij het ontstaan van crimineel gedrag. Statistiek dient dan ook als uitgangspunt voor onderzoek en niet als conclusie.

Het is tevens een beschuldiging aan het adres van ongeboren of nog zeer jonge kinderen die niets op hun kerfstok kunnen hebben. De PVV ‘weet’ al dat deze ‘allochtonen’ weer hevig in de misdaadstatistieken terecht zullen komen en is niet van plan dit lekkere brokje propagandamateriaal door de vingers te laten glippen. De CBS, bastion van de allochtonenstatistiek (als ik Cohen was zou ik voor sluiting pleiten, precies zoals de VVD de KNMI de nek om wil draaien), mag de kans niet krijgen Geert te verlaten en om dat te voorkomen, zadelen we kleuters op met een stigma. Who cares.

Dit constante wijzen op etniciteit logenstraft de bewering dat de PVV niet racistisch is. Het is de partij niet om de islam te doen – waar blijven de statistieken over islam en criminaliteit, bijvoorbeeld? – maar simpelweg om buitenlanders. Daarom mogen ze niet uit de statistiek verdwijnen. Eéns een zwarte, altijd een zwarte, in de beste Afrikaner traditie – en iemand als Martin Bosma kent die traditie maar al te goed.

Of je een goede vaderlander bent, zit in je bloed volgens de PVV. Daar hoef ik al niet eens meer een godwin bij te bedenken.

Je moet oppassen met wat je schrijft, want voor je het weet heb je Reichsführer GS Marck Burema weer in je nek hijgen. Dus speciaal voor hem leg ik even uit dat de titel geen godwin is, geen zinsnede uit een NSB-lied of toespraak van Mussert, maar uit ons volkslied tot 1932. Wat dan ook met het oog op de veranderende politieke situatie is vervangen door het Wilhelmus, vanwege precies die zinsnede. Het is de Prinsenvlag onder de volksliederen, zeg maar.
Advertisements

4 Comments

Comments are closed.