Frame

De PvdA is intern verdeeld, nee verscheurd, over de rituele slacht. Ooit was de PvdA de partij die opkwam voor de zwakken in de samenleving. Zwakken zoals de duizenden bootvluchtelingen die hun leven wagen voor een onzeker bestaan in de achterafsteegjes van Europa. Maar nee, tegenwoordig zijn alleen dieren die stikken in hun eigen bloed (D. Graus) kennelijk een halszaak.

Er is geen PvdA’er die nog in zijn eigen frame zit. Waar is die sociaaldemocratische voorman die het aandurft om te pleiten voor opvang van een deel van de duizenden straatarme verschoppelingen die alweer onderweg zijn naar Lampedusa en Malta? Solidariteit, iemand? Medemenselijkheid?

De lijken spoelen nog elke dag aan, maar voor een voormalige vrijwilligster van de fokking dierenambulance als Myriam Bergervoet geldt natuurlijk “Wie de mens leert kennen, leert de dieren waarderen.” Het zal ook weer eens niet een exponent van die totaal doorgeslagen beestjesliefhebbers zijn. Je zou er gewoon kattenmepper van worden.

Als mevrouw Bergervoet nou gewoon met haar hele beestenboel gezellig naar de PvdD verhuist – wie dacht dat je in het buitenland ‘dierenambulance’ niet uitgelegd krijgt, moet maar eens proberen om ‘Partij van de Dieren’ uit te leggen – en de PvdA gewoon gaat doen waar ze voor opgericht is, vandaag 65 jaar geleden, dan kunnen we misschien nog een paar Afrikanen levend uit zee vissen. Zo zitten we allemaal weer in ons eigen frame. En niet meer in dat van Geert.

Advertisements

4 Comments

  1. Is dat zo? Krijg je in een buitenland als Italië het fenomeen dierenambulance niet uitgelegd. Is het een typisch Nederlands iets dan? Nooit geweten. Al verrast het me eerlijk gezegd ook niet.

  2. Zolang hier nog dorpen geld bijeenschrapen voor een eigen ambulance, om enigszins op tijd de steeds verderafgelegen ziekenhuizen te bereiken (de kleinere worden gesloten), krijg ik de dierenambulance niet uitgelegd. Een luxedingetje, die dierenambulance. Zou ik lekker aan Graus overlaten, niks voor de PvdA.

  3. Daar heb je natuurlijk wel gelijk in, Rob. Bij de dierenambulance heb ik vooral beelden van mensen die hun hond tongzoenen en met de kat onder de dekens slapen. En van Dion Graus, natuurlijk. De PvdA zou zich daarvan moeten distanciëren, maar ja, kom in Nederland niet aan de huisdieren.

  4. Zolang de bioindustrie nog blijft bestaan waarin de dieren maandenlang lijden is het symboolpolitiek om een discussie te voeren over rituele slacht.

Comments are closed.