Waarom Europa Italië niet moet helpen

Als een land van 60 miljoen inwoners in korte tijd 15000 vluchtelingen te verstouwen krijgt, is dat normaal gesproken geen probleem. Maar in het Italië van Berlusconi loopt meteen de hele boel vast. De Cavaliere en zijn ministersploeg hadden namelijk niets voorbereid, druk als ze zoals altijd zijn om de huid van Berlusconi te redden uit de klauwen van de ‘linkse magistratuur’ die de grote kleine man proberen te vangen met onzinnige rechtszaakjes wegens corruptie, omkoping, belastingfraude en seks met minderjarige hoertjes. Ik bedoel, waar hébben we het nou helemaal over?

We hadden die vluchtelingen natuurlijk overal kunnen laten opvangen, in plaats van alleen maar op piepkleine eilandjes, maar Berlusconi’s enige coalitiepartner, Lega Nord, wil geen buitenlanders op het ‘eigen’ grondgebied. De partij wil ook niet dat deze mensen een tijdelijke verblijfsstatus krijgen, want de laatste jaren is de Lega groot geworden door niet meer op afscheiding van ‘Padania’ te hameren, maar in plaats daarvan op de buitenlanders – die er nog voor gaan zorgen dat Italianen in reservaten eindigen, net als Indianen.

Met een tijdelijke status zouden Tunesiërs het recht hebben om bijvoorbeeld naar Frankrijk te gaan – en dat is wat ze vrijwel allemaal willen. Ze spreken de taal en ze hebben er familie. Niemand wil in Italië blijven en gelijk hebben ze, want zo’n paradijs is dit land niet met zijn jeugdwerkeloosheid van 29 procent. De Lega eist echter geen status en onmiddellijke terugzending. En dus eindigen ze in tentenkampen in het zuiden waaruit ze gemakkelijk kunnen vluchten. Op deze video is te zien hoe er 2500 uit een kamp in de regio Apulië verdwijnen onder de ogen van carabinieri en het corpo forestale (de boswachterij) die geen poot uitsteken. Omdat ze volgens Il Fatto Quotidiano geen bevelen hebben om in te grijpen.

De interne verdeeldheid van de coalitie legt het land plat. We leven in de idiote situatie dat we oorlog voeren in Libië terwijl regeringspartij Lega het daar niet over eens is. En dus vliegen we wel boven Tripoli, maar schieten we nergens op. En die vluchtelingen, tsja, dat kunnen we wel oplossen maar dat doen we niet omdat de Lega daarmee gezicht verliest bij de domme meute die nog altijd in haar populistische slogans gelooft. Dus laten we ze maar lopen, dan verdwijnen ze vanzelf wel.

Zonder Lega Nord valt Berlusconi’s regering, vervalt elke bescherming die hij geniet tegen de rechterlijke macht en is het einde verhaal voor hem, zijn hele partij en alle snolletjes en hielenlikkers die hij her en der in de machtsstructuur heeft neergezet. En dus spant iedereen zich elke dag ten volle in om dat te voorkomen, over de hoofden van de bevolking en de bondgenoten in Europa heen.

Elke hulp van Europa zou alleen maar dienen om de onafwendbare dood van het Berlusconisme uit te stellen. Laat ons alsjeblieft maar even stikken, zoals de Fransen.

Advertisements

One Comment

  1. Dat is dan wel in strijd met onderstaande mening die ik 19 maart aantrof in deze rubriek:
    De vluchtelingenstroom is niet het probleem van het piepkleine Malta of van Italië. Mijnheer Wilders zou er goed aan doen om te beseffen dat er geen grenscontroles zijn tussen Italië en Nederland en dat in de illegaliteit verdwenen Tunesiërs van hier uit binnen een paar dagen zijn geliefde Venlo kunnen bereiken. Dat is de prijs die je betaalt als je weigert je Europese bondgenoten te helpen met deze noodsituatie. De prijs van kortzichtige populistenpraat die lekker bekt maar uiteindelijk niets oplost.

Comments are closed.