Rastamouse Vibration

Toegegeven, een handvol klachten is nog geen rel, maar de BBC stoot weer eens zijn tenen aan die eigenaardige Britse maatschappij waar ze de omroep van is. Rastamouse is een kinderprogramma over een relaxte muis die Jamaicaans spreekt en reggae speelt. En dat mag natuurlijk zomaar niet.

Rechtse Britten zien er niets minder dan een bedreiging van de Britse cultuur in. Die is kennelijk erg ziek, zwak en misselijk: “In the mad socialist world of the BBC you cannot begin to indoctrinate children early enough. This is what a Rastafarian mouse is all about – undermining one particular culture (the British culture).” We herkennen het alarmistische toontje van de Nederlandse islamofoben, die ook al geen hoge pet op hebben van het weerstandsvermogen van molens, klompen en boerenkool.

Maar ook linkse Britten klagen over dit toch heel doelbewust als multicultureel opgezette kinderprogramma. “Just watched a couple videos .. I’m going to say it is racist.” Zomaar een muis met rastapet en gitaar in beeld brengen die patois praat, dat bevestigt allerlei vooroordelen. En dat kunnen we niet hebben natuurlijk. Niemand die zich afvraagt wat Jamaicanen er zelf van vinden. Grote Blanke Meneer weet het ook in het linkse kamp namelijk gewoon altijd beter.

Het kan nog erger. “I have no issue with multiculturism, but this is beyond that. Rastafari is a religion. Calling a show Rastamouse promotes a religion. Imagine the uproar if this was JewMouse or ScientologyRat.” Religie! Kinderen! Indoctrinatie!!!11!! En hoe vaak precies vertelt Rastamouse de kindertjes dat Haile Selassie de reïncarnatie van Jezus was en dat ze ganja moeten roken? En wat is dus het probleem?

We zijn heel erg verkrampt, dat is het probleem. Een rastamuis mag niet. Een religieuze muis kan niet. Maar alleen maar blanke muizen, dat kan natuurlijk ook niet. Vraag me niet wat dan nog wel mogelijk is – misschien veelkelurige fantasiewezentjes die weinig met de echte wereld te maken hebben?

Ehh… nee dus.

 

 

Advertisements