Berlusconi Show

Steeds vaker belt premier Berlusconi met televisieprogramma’s om zijn afkeur te uiten – en altijd belt hij met programma’s waar hij zelf niet in verschijnt: hij doet alleen mee aan programma’s die hem gunstig gezind zijn zoals Porta a Porta van hielenlikker Bruno Vespa.

In het verleden betichtte hij RAI-presentatoren al van het misbruiken van de publieke televisie voor privédoeleinden. Gisteravond tegen middernacht belde hij met Gad Lerner tijdens zijn programma L’Infedele op het enige nationale kanaal dat onafhankelijk is van de staat of de familie Berlusconi – La7. En de toon wordt al heel snel bijzonder scherp.

GL Goedenavond, Presidente Berlusconi, hoort u mij?
SB Ja, goedenavond.
GL Ook u goedenavond.
SB Ze belden me op om te zeggen dat ik af moest stemmen op L’Infedele
GL Dank u.
SB […] een onsmakelijke uitzending; een verachtelijke, lage en weerzinwekkende presentatie.
GL Nu heeft u wel genoeg beledigd!
SB …Ik heb onjuiste veronderstellingen gehoord…
GL Waarom gaat u niet naar de rechter in plaats van te beledigen?
SB …die met de realiteit in strijd waren, ver verwijdered van de waarheid, verwrongen. Ik zag een afschildering van de werkelijkheid die het tegenovergestelde was van de waarheid.
GL Gezien dat u ook mijn premier bent, vraag ik u beleefd om uw toon te matigen!
SB […]Ik weet wat ik zeg; u echter niet. Ik zag hoe mevrouw Nicole Minetti op ongelofelijke wijze beledigd werd. Zij is juist een geweldige, intelligente, bekwame en serieuze persoon die cum laude is afgestudeerd. Ze heeft haar studie met werken betaald, heeft Engels als moedertaal en doet belangrijk en gewaardeerd werk met alle internationale gasten van de regio.
GL En dat is de reden dat ze vanuit het niets ineens in de politiek is terechtgekomen?
SB Ze is veel meer waard dan veel van de zogenaamde dames bij u in de studio. De premier…
GL De dames zijn niet ‘zogenaamd’ en u bent een lomperd als u ze zo noemt!
SB …heeft nog nooit, nooit, relaties anders dan vriendschap en respect gehad met haar, zoals met al uw andere gasten. Ik rond af. Ik nodig de afgevaardigde Iva Zanicchi [PdL, Europarlement] om op te staan en weg te lopen uit dat ongelofelijke televisiebordeel!

Waarna Lerner tot kalmte maant. Zanicchi staat uiteindelijk wel op maar blijft aanwezig tot het einde van de uitzending.

Advertisements

5 Comments

  1. Ook de langere versie op youtube bekeken, jammer dat ik geen Italiaans versta, ik vroeg me af wat er zoal in het vervolg op Berlusconi gezegd werd door het aanwezige publiek, met name die mevrouw.

Comments are closed.