[] Ongeschikt

Misschien zie ik het politieke bedrijf wel door een roze bril, maar ik denk dat het vooral uit communicatie bestaat. Communicatie tussen fracties, tussen fractieleden, met de achterban en met de kiezer in het algemeen. Wat doen de Halsema’s, de Pechtolds en de Ruttes de hele dag? Praten. Op Twitter, op televisie, via kranten, in lezingen en vergaderingen, memo’s en evaluaties.

Natuurlijk is het lollig om het tokkiegehalte van de PVV breed uit te meten in de pers. Barmannen meppen, kopstoten uitdelen, mensen met spikes slaan, mensen zieken en bedreigen – het is precies het soort gedrag wat we stiekem toch al met de PVV associeerden. De kiezer, welteverstaan. Helaas heeft ook het agressieve deel van het volk nu zijn vertegenwoordiging gekregen. Mensen met losse handjes, mensen die hun leefomgeving naar hun eigen – harde – hand willen zetten, mensen die geen tegenspraak dulden. Mensen, kortom, die een schrijnend gebrek aan communicatieve vaardigheden hebben.

Natuurlijk waren er ook Sam Pormes en Wijnand Duyvendak, en ze waren vast niet de eerste linkse politici die in opspraak raakten. We vergeten ‘voor het gemak’ maar even dat deze mensen, in tegenstelling tot Lucassen, Brinkman, Graus, Hernandez en Sharpe, al snel door hun partij aan de kant zijn gezet. En we vergeten ook maar even dat de feiten die domrechts hen zo graag blijft nadragen, tientallen jaren vóór hun politieke carrière plaats hadden.

Dan nog blijven we zitten met een PVV-fractie vol mensen die ongeschikt zijn voor het beroep van politicus. Tenzij we natuurlijk de huidige politieke praktijk als ‘oude politiek’ gaan bestempelen en de praktijken van diverse PVV’ers ‘nieuwe politiek’ noemen.

Berg je dan helemáál maar.

Advertisements

4 Comments

  1. Mensen met losse handjes, mensen die hun leefomgeving naar hun eigen – harde – hand willen zetten, mensen die geen tegenspraak dulden.

    Stemmen moslimjongeren die homo’s in elkaar slaan en mensen bedreigen die kritiek hebben op hun geloof op de PVV?

  2. onze erik lucassen doet wat de meeste nederlanders die zich ergeren aan ergernis nummer 1 on nederland: de hondenpoep:
    we mogen blij zijn met iemand in de kamer die onze wijken netjes en schoon wil houden.

  3. Johannes, en dat moeten we doen door bejaarden te mishandelen? Lucassen doet waar de meeste Nederlanders zich mateloos aan ergeren: zich gedragen als een totale hufter. Als het een Marokkaan was geweest, dan had ik – om precies hetzelfde gedrag – héél wat anders van jullie gehoord.
    Eng volk zijn jullie.

Comments are closed.