Doordenken over islamisering


(Panzerabwehrkanone 36(r). foto: Wikipedia Commons)

We doen eens een gedachtenspelletje. Stel even dat Europa en de wereld werkelijk gevaar lopen vanwege islamisering. Ik geloof niet in die fictie die aan elkaar hangt van oude Malthusiaanse theorieën, demografische gegevens van dertig jaar geleden en samenzweringstheorieën van het niveau-Wijzen van Sion, doorspekt van de meestal onuitgesproken gedachte dat ze fokken als konijnen. Maar we doen vandaag even alsóf. Hoe zou de Nederlandse politiek om moeten gaan met zo’n dreiging?

Militaire strategen leren ons dat je in geval van terugtrekking niets bruikbaars aan de vijand moet overlaten, en zeker geen wapens die vervolgens tegen je kunnen worden gebruikt. En wat geldt voor militaire strategie, geldt net zo goed voor politieke strategie; zeker als leidende politici praten over de frontlinie tegen de islamisering kan mij een ietwat militaristische visie niet verweten worden.

Politieke wapens dus, in handen van de vijand. Wapens zoals etnische registratie, wettelijk verankerde verschillen tussen godsdiensten, juridische mogelijkheden om bepaalde religieuze of etnische groepen anders te behandelen dan anderen. Wapens zoals het recht om te beledigen en te discrimineren.

Net als die Duits/Russische kanonnen hoef je ze maar aan de affuit op te pakken om ze de andere kant op te draaien. Berg je dan maar met je Davidsterretje om je hals, of met je Prot.-Chr. Scholengemeenschap, of met je joods-christelijke grondslagen. En haatimams? Die mogen alles zeggen. Geen probleem als de gelovigen elke week in de Al-Oemmamoskee te horen krijgen dat het katholicisme een fascistische ideologie is die bestreden moet worden. Het wettelijke kader voor heel veel ellende die de regering van een Islamitische Republiek Nederland zou kunnen bedenken, wordt door de islamofoben keurig gelegd – als ze de kans krijgen.

Natuurlijk is de islamisering van Nederland een bespottelijke samenzweringstheorie. Maar als George Bush zelf al zei ‘They hate our freedom’, waarom zou je dan de fundi-terreur-haat-jihadbaarden een handje helpen door al onze vrijheden om zeep te helpen?

Advertisements

2 Comments

  1. Leuke gedachte, al betwijfel ik of iedere lezer begrijpt hoe het bedoeld wordt.

Comments are closed.